Βοήθεια 500 εκ. στην Γένοβα υπόσχεται η διαχειρίστρια εταιρεία της γέφυρας

Ταμείο 500 εκατομμυρίων ευρώ για επενδύσεις στη Γένοβα δημιούργησε η Autostrade, η εταιρεία που διαχειριζόταν την γέφυρα Μοράντι η οποία κατέρρευσε την περασμένη Τρίτη, οδηγώντας στον θάνατο τουλάχιστον 42 ανθρώπους.

Στην πρώτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά την τραγωδία, ο διευθύνων σύμβουλος της Autostrade, Τζιοβάνι Καστελούτσι, έδωσε συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων.

Όταν όμως του ζητήθηκε να απολογηθεί αρνήθηκε, αντιτείνοντας πως συγγνώμη ζητούν οι υπεύθυνοι. «Οι απολογίες και οι ευθύνες είναι συνδεδεμένες», είπε.

Προσέθεσε πως θα περιμένει το πόρισμα της έρευνας.

Η κυβέρνηση κατηγορεί την Autostrade πως δεν είχε δαπανήσει τα απαιτούμενα ποσά για την συντήρηση της γέφυρας, η οποία είχε εγκαινιαστεί το 1967, όμως η εταιρεία υποστηρίζει πως είχε εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις που προβλέπει η σύμβαση εκμετάλλευσης.

Η Ρώμη έχει ήδη εκκινήσει τις διαδικασίες για αφαίρεση των παραχωρήσεων που έχουν γίνει στην Autostrade – την μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης αυτοκινητοδρόμων με διόδια στην Ιταλία. Ο κ. Καστελούτσι απέφυγε να τοποθετηθεί για την στάση της κυβέρνησης.

Εκτίμησε πως η νέα γέφυρα μπορεί να κατασκευαστεί σε οκτώ μήνες και ότι τα χρήματα για το έργο μπορούν να προέλθουν από τα 500 εκατ. που θα διαθέσει η εταιρεία για την ανάκαμψη της πόλης.
Πηγή: skai.gr
TAGS: Ιταλία