O Τραμπ τους φέρνει πιο κοντά: Νέα συνάντηση Ερντογάν . Πούτιν

Νέα συνάντηση του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ στην Τεχεράνη στις αρχές Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ, στον απόηχο της μετωπικής σύγκρουσης Τραμπ – Ερντογάν. 

«Ξεχωριστές διαπραγματεύσεις μεταξύ των προέδρων Βλαντιμίρ Πούτιν και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα πραγματοποιηθεί στην Τεχεράνη κατά τη διάρκεια της Συνόδου Kορυφής Ιράν - Τουρκίας - Ρωσίας το Σεπτέμβριο» ανέφερε ο Πεσκόφ, σε δήλωσή του στη ρωσική εφημερίδα Izvestia. 

Σύμφωνα δε με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, η Σύνοδος Κορυφής των ηγετών της Ρωσίας, της Τουρκίας, της Γερμανίας και της Γαλλίας στην Κωνσταντινούπολη δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά. Αυτές οι πληροφορίες έχουν επιβεβαιωθεί από τον Τούρκο Πρόεδρο και το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας. 

Στις 22 Νοεμβρίου 2017 οι Βλαντιμίρ Πούτιν, Χασάν Ροχανί και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πραγματοποίησαν συνάντηση στο Σότσι, κατά την οποία τόνισαν ότι έχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος στον κοινό αγώνα κατά της τρομοκρατίας στη Συρία και ότι ένα νέο στάδιο στην επίλυση της κρίσης στη χώρα αυτή είχε αρχίσει. 

Στις 4 Απριλίου, οι Ρώσοι, Τούρκοι και Ιρανοί ηγέτες πραγματοποίησαν Σύνοδο Κορυφής για το Συριακό στην Άγκυρα. Τα τρία εμπλεκόμενα μέρη ενέκριναν κοινό ανακοινωθέν, εκφράζοντας την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν τις εργασίες για το θέμα. Η επόμενη τριμερής σύνοδος έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στην Τεχεράνη.

Πηγή: skai.gr
TAGS: ΗΠΑ