Νέα σύλληψη Γερμανού στην Τουρκία παρά την αναθέρμανση με την ΕΕ

Ένας ακόμα γερμανός πολίτης συνελήφθη στην Τουρκία, την στιγμή που η Άγκυρα φαίνεται να επιδιώκει επαναπροσέγγιση με την Ευρωπαϊκή Ένωση υπό τη σκιά της κόντρας της με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του γερμανικού δικτύου ARD και του πρακτορείου Reuters ο άνδρας τέθηκε υπό κράτηση το τελευταίο 24ωρο επειδή ανήρτησε επικριτικά σχόλια για την τουρκική κυβέρνηση στο Facebook. Κατηγορείται για «τρομοκρατική προπαγάνδα».

Πρόκειται για Γερμανό κουρδικής καταγωγής ο οποίος επισκεπτόταν την μητέρα του στην νότια Τουρκία. Ζει στο Αμβούργο από το 1992 και εργάζεται ως οδηγός ταξί, σύμφωνα με το ARD.

Για την υπόθεση έχει ενημερωθεί η γερμανική πρεσβεία, η οποία θα προσφέρει προξενική βοήθεια.

Την τελευταία διετία η Τουρκία έχει συλλάβει δεκάδες ευρωπαίους πολίτες, προκαλώντας την έντονη ενόχληση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ωστόσο, η νεότερη σύλληψη έρχεται στον απόηχο της συμφωνίας για επίσκεψη του τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στο Βερολίνο στις 28 Σεπτεμβρίου. Χθες Τετάρτη ο κ. Ερντογάν επικοινώνησε τηλεφωνικά με την γερμανίδα καγκελάριο Μέρκελ, με κύριο αντικείμενο την οικονομία.
Πηγή: skai.gr