Κλείσιμο

Σουηδία: Ομάδες νεαρών πυρπολούν αυτοκίνητα ανά την χώρα (Bίντεο)

Παρανάλωμα του πυρός έχουν γίνει τις τελευταίες δύο μέρες πάνω από 100 αυτοκίνητα στην Σουηδία, καθώς συμμορίες νεαρών μασκοφόρων πυρπολούν κατά τις νυχτερινές ώρες οχήματα, στο πλαίσιο μιας σειράς δολιοφθορών που φέρεται πως οργανώθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ειδικότερα, δεκάδες οχήματα έχουν παραδοθεί στις φλόγες, κατά την βραδινές ώρες του τελευταίου 48ώρου τόσο στην Στοκχόλμη, όσο και το Μάλμε, την Ουψάλα και το Γκέτεμποργκ.

Την οργή του για το γεγονός δεν δίστασε να εκφράσει ο Πρωθυπουργός της χώρας Stefan Lofven, ο οποίος μιλώντας σε χθες το πρωί σε ραδιοφωνικό σταθμό της χώρας, φανερά θυμωμένος αναρωτήθηκε « τι διάολο κάνουν» αυτοί οι δράστες.

« Αλήθεια είμαι θυμωμένος. Η ερώτηση μου προς αυτούς τους ανθρώπους είναι « τι διάολο κάνετε;»

Στο Γκέτεμποργκ αλλά και σε παρακείμενες πόλεις έχουν καεί ολοκληρωτικά περί τα 100 οχήματα.

Οι τοπικές αρχές αναφέρουν πως έχουν ταυτοποιήσει κάποιους δράστες και είναι σε θέση να επιβεβαιώσουν ότι πρόκειται για ανήλικα παιδιά.

« Ηδη ξεκινήσαμε ενημερώνουμε τηλεφωνικώς τους γονείς τους. Προτιμούμε να μην προβαίνουμε σε επί τόπου προσαγωγές.» Δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας Ulla Brehm στο κανάλι SVT.

Ο Brehm αναφέρει πως δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει ότι οι ενέργειες αυτές έχουν σχεδιαστεί μέσω σόσιαλ μίντια ωστόσο όπως υπογραμμίζει το γεγονός ότι τα περιστατικά εκτυλίσσονται ταυτόχρονα σε διαφορετικές πόλεις, πιθανώς υποδεικνύει κάτι τέτοιο.

Δεκατρία είναι τα αυτοκίνητα που έχουν πυρποληθεί σε Στοκχόλμη και Ουψάλα, με τους μάρτυρες των εκεί επιθέσεων να κάνουν λόγο για μαυροφορεμένους εμπρηστές με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου.

Σε βίντεο ντοκουμέντο από τις επιθέσεις διακρίνονται ομάδα 40 νεαρών να πετάει πέτρες, να σημαδεύει και να καίει αυτοκίνητα σε εμπορικό κατάστημα και πάρκινγκ νοσοκομείου στα Νότια του Γκέτεμποργκ.

Παρόμοιο φωτογραφικό υλικό υπάρχει και από άλλες πόλεις της χώρας.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν αναφορές για επιθέσεις κατά πολιτών ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι τα κρούσματα βίας έρχονται μόλις δύο εβδομάδες πριν τις εθνικές σουηδικές εκλογές.

Πηγή: Daily Mail
Πηγή: skai.gr/Daily Mail