Κλείσιμο

Βρετανία: Αυτοκίνητο έπεσε σε μπάρες του βρετανικού κοινοβουλίου (βίντεο)

Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία έχει αναλάβει τα ηνία της έρευνας για τις συνθήκες υπό τις οποίες ένα αυτοκίνητο προσέκρουσε το πρωί στις προστατευτικές μπάρες έξω από το κτίριο του βρετανικού κοινοβουλίου στο Γουέστμινστερ.

Η σχετική ανακοίνωση από τη Μητροπολιτική Αστυνομία σημειώνει, ωστόσο, ότι για την ώρα όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά, καθώς το περιστατικό δεν έχει κηρυχθεί ως απόπειρα τρομοκρατικού χτυπήματος.

Την ίδια ώρα, η Υπηρεσία Ασθενοφόρων γνωστοποίησε πως παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες σε δύο τραυματίες στο σημείο, χωρίς όμως τα τραύματά τους να κρίνονται σοβαρά. Παρ’ όλα αυτά μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι η περιοχή έχει ελεγχθεί πλήρως, ωστόσο η ζώνη αποκλεισμού γύρω από το κοινοβούλιο παραμένει σε ισχύ.

Ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί κατά πόσο θεωρείται ότι πρόκειται για επίθεση με τρομοκρατικό κίνητρο ή για οδικό ατύχημα, αν και οι αρχές έχουν θέσει σε ισχύ αποκλεισμό της περιοχής του Γουέστμινστερ σύμφωνα με το σχέδιο που προβλέπει αντιτρομοκρατικός νόμος. Την έρευνα ανέλαβε πάντως η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Μητροπολιτικής Αστυνομίας.

Το μυαλό όλων ανατρέχει στην προ 17 μηνών επίθεση στην ίδια περιοχή από τον Καλίντ Μασούντ, ο οποίος είχε σκοτώσει με το όχημά του τέσσερα άτομα στη γέφυρα του Γουέστμινστερ και στη συνέχεα είχε μαχαιρώσει θανάσιμα τον αστυνομικό φρουρό του κοινοβουλίου Κιθ Πάλμερ.

The scene outside Westminster



Πηγή: Θανάσης Γκαβός, Λονδίνο
TAGS: Βουλή