Ο Κόρμπιν ήταν «παρών» σε μνημόσυνο που συνδέεται με τη Σφαγή του Μονάχου

Νέα ερωτήματα για αντι-σημιτισμό στους κόλπους του Εργατικού Κόμματος της Βρετανίας έχουν προκαλέσει φωτογραφίες που εικονίζουν τον ηγέτη της παράταξης, Τζέρεμι Κόρμπιν, να παρευρίσκεται σε μνημόσυνο για Παλαιστίνιους που εμπλέκονταν στην σφαγή 11 ισραηλινών αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μονάχου, το 1972.

Οι φωτογραφίες δημοσιεύτηκαν την προηγούμενη εβδομάδα από την εφημερίδα Daily Mail, όμως οι Εργατικοί αντέτειναν ότι ο κ. Κόρμπιν συμμετείχε σε ξεχωριστή τελετή στη μνήμη θυμάτων του ισραηλινού βομβαρδισμού στην έδρα της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLO), το 1985.

Ωστόσο, ο κ. Κόρμπιν υποχρεώθηκε τελικά να παραδεχτεί πως ήταν «παρών» στην εναπόθεση του στεφάνου, προσθέτοντας ότι δεν πιστεύει ότι ήταν άμεσα αναμεμειγμένος.

Το μνημόσυνο φαίνεται πως έγινε για τον Ατέφ Μπσεϊσό, σύνδεσμο του PLO σε ξένες υπηρεσίες πληροφοριών, τον οποίο το Τελ Αβίβ κατηγορεί ότι συμμετείχε στην προετοιμασία της Σφαγής του Μονάχου. Ο Μπσεϊσό δολοφονήθηκε στο Παρίσι το 1992. Οι Παλαιστίνιοι αποδίδουν τον θάνατό του σε επιχείρηση της ισραηλινής Μοσάντ.

Ο κ. Κόρμπιν υποστήριξε ότι παρευρέθηκε στην τελετή διότι «ήθελε να δει ένα πρέπον μνημόσυνο για όλους όσους πέθαναν σε κάθε τρομοκρατική ενέργεια, οπουδήποτε».

Την ομόθυμη καταδίκη της στάσης Κόρμπιν ζήτησε το Ισραήλ.

«Η κατάθεση στεφάνου από τον Τζέρεμι Κόρμπιν στους τάφους του τρομοκράτη που διέπραξε την σφαγή στο Μόναχο και οι συγκρίσεις που κάνει ανάμεσα στο Ισραήλ και στους Ναζί αξίζουν καταδίκη από όλους – αριστερά, δεξιά και σε όλα τα ενδιάμεσα», ανακοίνωσε ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Οι Εργατικοί αντιμετωπίζουν εδώ και μήνες καταγγελίες για έχθρα προς το Ισραήλ, αφότου το κόμμα δεν υιοθέτησε τον καθιερωμένο ορισμό περί αντι-σημιτισμού που αποδέχονται τα Ηνωμένα Έθνη και δεκάδες άλλοι διεθνείς οργανισμοί.

Η στάση Κόρμπιν έχει προκαλέσει μεγάλη ενόχληση ανάμεσα σε ορισμένους βουλευτές του κόμματος, και στις τάξεις ορισμένων συνδικάτων που το στηρίζουν.
Πηγή: skai.gr
TAGS: Ισραήλ