Μαδούρο: Νέα υπηρεσία ασφαλείας κατά της Κολομβιανής τρομοκρατίας

Τα σχέδιά του για τη σύσταση μιας νέας υπηρεσίας ασφαλείας που θα είναι υπεύθυνη για την «αντιμετώπιση τρομοκρατικών ενεργειών προερχόμενων από την Κολομβία» αποκάλυψε ο Νίκολας Μαδούρο.

«Ζήτησα από το υπουργείο Άμυνας συμβουλές για τη σύσταση ενός νέου τμήματος υπηρεσιών ασφαλείας για την προστασία του λαού μας από την Κολομβιανή τρομοκρατία», δήλωσε ο Μαδούρο σε κρατικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα της Βενεζουέλας το Σάββατο.

Η ένταση στις σχέσεις μεταξύ των δύο γειτονικών χωρών κλιμακώνεται, ιδιαίτερα μετά την απόπειρα δολοφονίας της 4ης Αυγούστου κατά του Μαδούρο, στην οποία τραυματίστηκαν επτά βενεζουελάνοι στρατιώτες. 

Το Καράκας κατηγόρησε τη Μπογκοτά, και προσωπικά τον κολομβιανό τέως πρόεδρο Χουάν Μανουέλ Σάντος, ότι διαδραμάτισε ρόλο στην επίθεση. Επιπλέον, η Βενεζουέλα δήλωσε ότι θα θεωρήσει υπεύθυνη την Κολομβία για τυχόν μελλοντική επίθεση στο έδαφός της.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Κολομβίας αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή της Μπογκοτά στην απόπειρα δολοφονίας του πρόεδρου της Βενεζουέλας. 

Πηγή: skai.gr
TAGS: ΗΠΑ