Πρώην συνεργάτιδα Τραμπ: Διαταραγμένος, ρατσιστής και εγωμανής

Ανισόρροπο, ανεξέλεγκτο («σα σκύλος χωρίς το λουρί του») και ρατσιστή (χρησιμοποιούσε τη λέξη «νέγρος») και με ξεσπάσματα περιγράφει τον Ντόναλντ Τραμπ πρώην συνεργάτιδά του στο Λευκό Οίκο. 

Ο λόγος για την Ομαρόσα Μάνιγκολτ Νιούμαν, που στο νέο της βιβλίο για τον πρόεδρο των ΗΠΑ υποστηρίζει μάλιστα ότι υπάρχουν ταινίες που τον έχουν καταγράψει να κάνει ρατσιστικές αναφορές και ότι τον είδε να συμπεριφέρεται «σα σκύλος χωρίς το λουρί του» σε πολυάριθμες εκδηλώσεις στις οποίες παρευρισκόταν χωρίς την πρώτη κυρία Μελάνια Τραμπ.  

Πρόκειται για λίγες μόνο από τη μακρά λίστα κατηγοριών που περιέχονται στο νέο της βιβλίο, με τον εύγλωττο τίτλο "Unhinged" (Διαταραγμένος) που πρόκειται να κυκλοφορήσει την προσεχή Τρίτη 14 Αυγούστου. Το πρακτορείο Associated Press εξασφάλισε ένα πρώιμο αντίγραφο των απομνημονευμάτων της, τα οποία ο Λευκός Οίκος χαρακτηρίζει «γεμάτα με ψέματα και ψευδείς κατηγορίες». 

Στο βιβλίο της, η Νιούμαν, η οποία αρχικά ήταν διαγωνιζόμενη στο ριάλιτι σόου του Τραμπ "The Apprentice’’ και κατόπιν  διετέλεσε ανώτερη σύμβουλός του στην προεδρία, εξαπολύει μια σειρά από καταγγελίες, σκιαγραφώντας τον πρόεδρο επίσης σαν εγωμανή, ανασφαλή και μισογύνη. 

«Δεν ήθελα να το πιστέψω», γράφει. «Απέρριπτα αυτά που έλεγαν οι άλλοι γι 'αυτόν γιατί δεν τον γνώριζαν όπως εγώ, έπρεπε να περάσω από τον πόνο να βλέπω τον ρατσισμό του με τα μάτια μου και να το ακούω με τα αυτιά μου, πολλές φορές... Δεν μπορούσα να το αρνούμαι πια».   

Υποστηρίζει επίσης ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ παρουσίασε ενδείξεις μιας «ψυχικής αστάθειας που δεν θα μπορούσε να διαψευστεί».

Επίσης, ισχυρίζεται ότι υπάρχουν στοιχεία ότι ο νυν πρόεδρος χρησιμοποιούσε επανειλημμένα τη λέξη «νέγρος» στο σετ του ριάλιτι σόου. Αναγνωρίζει ότι ποτέ δεν άκουσε η ίδια τις επίμαχες ταινίες, αλλά είπε τρεις άγνωστες πηγές της είχαν περιγράψει το περιεχόμενό τους.

Η Μάνιγκολτ Νιούμαν ισχυρίζεται επίσης ότι συνεργάτες του προέδρου προσπάθησαν να εξαγοράσουν τη σιωπή της. Όταν έφυγε από τον Λευκό Οίκο, λέει ότι της προσφέρθηκαν 15.000 δολάρια το μήνα, καθώς και να υπηρετήσει σε "ανώτερη θέση" στην εκστρατεία επανεκλογής του Tραμπ το 2020. Αλλά η προσφορά αυτή ήρθε μαζί με μια αυστηρή συμφωνία εμπιστευτικότητας που ήταν, όπως διηγείται, «σκληρή και περιοριστική» τη στιγμή που εργαζόταν πλέον στην τηλεόραση.

Αφού απέρριψε την προσφορά, είπε ότι έλαβε  «μπαράζ» επιστολών από δικηγόρους που εκπροσώπησαν τον πρόεδρο και την απειλούσαν ότι θα πρέπει να κρατήσει τη σιωπή της ή να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις. «Είναι άνθρωπος που αγαπούσε τις συγκρούσεις, το χάος και τη σύγχυση • του άρεσε να βλέπει ανθρώπους να μαλώνουν» υποστηρίζει.
Πηγή: skai.gr