Τέσσερις νεκροί από πυροβολισμούς στο Φρέντρικτον. Συνελήφθη ύποπτος

Λήξη συναγερμού στην πόλη Φρέντρικτον, του ανατολικού Καναδά έπειτα του περιστατικού πυροβολισμών στο κέντρο της πόλης, που στοίχισε την ζωή σε τέσσερα άτομα, δύο εκ των οποίων αστυνομικοί.

Συνελήφθη ένας ύποπτος ο οποίος και νοσηλεύεται σοβαρά τραυματισμένος.

Λίγο νωρίτερα, οι αστυνομικές αρχές της πόλης, επιβεβαίωσαν την ολοκλήρωση της επιχείρησης αναφέροντας ότι ο κίνδυνος έχει παρέλθει κι οι πολίτες δεν χρειάζεται πλέον να παραμένουν κλειδωμένοι στα σπίτια τους.

Ταυτόχρονα συνεχίζονται οι έρευνες των αρχών για συλλογή περισσότερων στοιχείων αναφορικά με το περιστατικό.

Δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες πληροφορίες.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με τοπικούς ρεπόρτερς που καλύπτουν το περιστατικό, κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν πως το συμβάν σημειώθηκε στις 7:02 ( τοπική ώρα) όταν και άκουσαν τουλάχιστον 4 πυροβολισμούς ενώ μερικοί εξ αυτών απομακρύνθηκαν από τις οικίες τους.

Οι πολίτες κλήθηκαν να αποφύγουν τις τοποθεσίες Brookside Drive, Main και Ring Road, παραμένοντας κλειδωμένοι στα σπίτια τους για λόγους ασφαλείας,όσο περιστατικό ήταν σε εξέλιξη.

Παράλληλα, η τοπική αστυνομία έκανε έκκληση για μη αναφορά σημαντικών πληροφοριών ( Τοποθεσίες που βρίσκονται περιπολικά ή ασθενοφόρα κτλπ), στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης,κατά την διάρκεια της επιχείρησης.




Την οδύνη του για το περιστατικό, μαζί με χιλιάδες χρήστες, έσπευσε να εκφράσει ο πρωθυπουργός της χώρας Justin Trudeau, με ανάρτηση του στο Τwitter.







Πηγή: AMΠΕ