Λουτρό αίματος με δεκάδες νεκρά παιδιά στην Υεμένη

Τουλάχιστον 50 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους, ανάμεσά τους δεκάδες παιδιά, στην Υεμένη, όταν αεροσκάφη της συμμαχίας υπό την Σαουδική Αραβία βομβάρδισαν λεωφορείο που κινούνταν σε λαϊκή αγορά στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Σε 77 ανέρχονται οι τραυματίες.

Ο Ερυθρός Σταυρός ανακοίνωσε παρέλαβε 30 πτώματα στο νοσοκομείο του, ενώ νωρίτερα είχε αναφέρει πως έχει παραλάβει 29 νεκρά παιδιά, όλα νεότερα των 15 ετών.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν φριχτές φωτογραφίες από το σημείο του βομβαρδισμού, που εικονίζουν πτώματα μικρών παιδιών στοιβαγμένα σε καρότσα φορτηγού.

Ο συνασπισμός υπό την Σαουδική Αραβία υποστήριξε πως οι ενέργειές του ήταν νομότυπες, με τον εκπρόσωπο του, συνταγματάρχη Τουρκί αλ-Μάλκι να αναφέρει πως το πλήγμα έλαβε χώρα με βάση το διεθνές και ανθρωπιστικό δίκαιο.

Προσέθεσε πως στόχος του πλήγματος ήταν αντάρτες που είχαν εκτοξεύσει βαλλιστικό πύραυλο με στόχο οικιστική ζώνη στο νότιο τμήμα της Σ. Αραβίας. Το βλήμα, σύμφωνα με τον συνταγματάρχη, καταρρίφθηκε από την αεράμυνα, όμως τα θραύσματά του προκάλεσαν τον θάνατο ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό 11.

Ο συνασπισμός παραδοσιακά αρνείται πως έχει πλήξει αμάχους, όμως φιλανθρωπικές οργανώσεις έχουν επανειλημμένα καταγγείλει πως τα αεροσκάφη του έχουν βομβαρδίσει σχολεία, νοσοκομεία και οικισμούς.
Πηγή: skai.gr