Στο πλευρό της Σαουδικής Αραβίας το Κάιρο στη διένεξή με τον Καναδά

Η διπλωματία της Αιγύπτου διαβεβαίωσε χθες ότι τάσσεται στο πλευρό της Σαουδικής Αραβίας στη διπλωματική διένεξη της τελευταίας με τον Καναδά. Εξέφρασε την «αλληλεγγύη» της προς το σουνιτικό βασίλειο του Κόλπου και την εναντίωσή της σε ξένες «επεμβάσεις» στις εσωτερικές του υποθέσεις.

Το αιγυπτιακό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε στη σελίδα του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook ότι «ανησυχεί για την κρίση ανάμεσα στη Σαουδική Αραβία και τον Καναδά, η οποία είναι αποτέλεσμα της αρνητικής τάσης ορισμένων διεθνών παραγόντων να αναμιγνύονται στις εσωτερικές υποθέσεις των χωρών της περιοχής».

Η Σαουδική Αραβία ανακάλεσε τον πρεσβευτή της από την Οτάβα, έδωσε διορία 24 ωρών στον Καναδό πρεσβευτή να εγκαταλείψει την επικράτειά της και πάγωσε τις διμερείς εμπορικές σχέσεις, καταγγέλλοντας το γεγονός ότι η καναδική διπλωματία ζήτησε να αποφυλακιστούν ακτιβίστριες και ακτιβιστές που υπερασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Η Αίγυπτος είχε βρεθεί αντιμέτωπη πέρυσι με το πάγωμα μέρους της στρατιωτικής βοήθειας των ΗΠΑ εξαιτίας της εκστρατείας πάταξης των διαφωνούντων που χαρακτηρίζεται η σκληρότερη στην ιστορία της χώρας, αλλά το μέτρο αυτό ήρθη τον περασμένο μήνα.a

Πηγή: skai.gr