Κλείσιμο

Τζόνσον: Οι μουσουλμάνες που φορούν μπούρκα μοιάζουν με γραμματοκιβώτια

Σάλο έχει προκαλέσει στη Βρετανία άρθρο του τέως υπουργού Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον στη Daily Mail ότι οι μουσουλμάνες που φορούν μπούρκα μοιάζουν με «γραμματοκιβώτια» και με «ληστές τραπεζών».  Στον Τζόνσον καταλογίζεται ισλαμοφοβία και ρατσιστική συμπεριφορά. 

«Οι τελευταίες ρατσιστικές προσβολές του Μπόρις Τζόνσον δεν μπορούν να περάσουν με αστεϊσμούς, όπως συμβαίνει συχνά», δήλωσε η Nαζ Σαχ, υπουργός ισότητας των Εργατικών Κόμματος. «Το να λέει ότι οι μουσουλμάνες μοιάζουν με γραμματοκιβώτια, συγκρίνοντάς τες με ληστές τραπεζών και περιγράφοντας το Ισλάμ ως ‘’πρόβλημα’’ αποτελεί μια σχεδιασμένη επίθεση και δημοσιεύθηκαν σε μια εφημερίδα πανβρετανικής κυκλοφορίας», πρόσθεσε.

«Η Τερέζα Μέι πρέπει να καταδικάσει αυτήν την κραυγαλέα ισλαμοφοβία και ο Μπόρις Τζόνσον πρέπει να απολογηθεί» σημείωσε η Σαχ.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο βουλευτής του Εργατικού κόμματος Ντέιβιντ Λάμι, ο οποίος κατηγόρησε τον Τζόνσον ότι «φουντώνει τις φλόγες της ισλαμοφοβίας».

«Αλήτες τραβάνε τις μπούρκες από μουσουλμάνες στους δρόμους μας και η απάντηση του Μπόρις Τζόνσον είναι να τις  χλευάζει ότι " φαίνονται σα γραμματοκιβώτια’’. Ο σε συσκευασία μικρού μεγέθους Ντόναλντ Τραμπ  φουντώνει τις φλόγες της ισλαμοφοβίας για να προωθήσει τις βρώμικες εκλογικές φιλοδοξίες του» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Λάμι στο Τwitter. 
Πηγή: skai.gr