Κασάδο: Δεν μπορεί η Ισπανία να καλοδεχτεί τους μετανάστες

Oι μετανάστες δεν είναι καλοδεχούμενοι στην Ισπανία, διαμήνυσε ο νέος ηγέτης του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος της Ισπανίας, Πάμπλο Κασάδο, προειδοποιώντας παράλληλα για άφιξη «εκατομμυρίων» από την Αφρική.

«Δεν είναι δυνατόν να δώσουμε χαρτιά σε όλους, ούτε είναι η Ισπανία που πρέπει να απορροφήσει εκατομμύρια Αφρικανούς που έρχονται σε αναζήτηση ενός καλύτερου μέλλοντος στην Ευρώπη», είπε ο κ. Κασάδο σε κομματική εκδήλωση την Κυριακή.

«Και επειδή δεν είναι δυνατό, πρέπει να το πούμε, ακόμα κι αν δεν είναι πολιτικά ορθό», είπε ο κ. Κασάδο.

Ο νέος ηγέτης του Λαϊκού Κόμματος είχε εξαπολύσει επίθεση στην ισπανική κυβέρνηση του Σοσιαλιστή πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ διότι δέχθηκε το διασωστικό πλοίο Aquarius που μετέφερε 630 μετανάστες, ισχυριζόμενος ότι η εν λόγω κίνηση αποτελεί κάλεσμα για περισσότερες αφίξεις.

Από την πλευρά της, η Μαδρίτη τόνισε: «Δεν αληθεύουν οι ισχυρισμοί του Κασάδο για το Aquarius. Όταν η Ιταλία έκλεισε τα λιμάνια της και η δίοδος προς την Ελλάδα ήταν δυσχερέστερη, μεγαλύτερος αριθμός μεταναστών κατευθύνθηκε στην Ισπανία».

Σήμερα Δευτέρα πάντως η κυβέρνηση Σάντεθ ανακοίνωσε πως θα επενδύσει 30 εκατομμύρια ευρώ για την διαχείριση των μεταναστευτικών ροών.

Τα χρήματα θα καλύψουν σειρά αναγκών, από την διανομή τροφής στους αφιχθέντες στην ταυτοποίηση αφιχθέντων για να διευκρινιστεί εάν δικαιούνται άσυλο ή όχι.
Πηγή: skai.gr