Γιγαντώνεται η καταστροφική φωτιά στην Καλιφόρνια, έξι οι νεκροί

Όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις προσλαμβάνει η καταστροφική πυρκαγιά Carr που μαίνεται από την προηγούμενη Δευτέρα στην Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών, έχοντας έως τώρα στοιχίσει την ζωή τουλάχιστον έξι ανθρώπων.

Ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκονται μια ηλικιωμένη γυναίκα και τα δύο δισέγγονά της, τεσσάρων και πέντε ετών, που βρέθηκαν στον διάβα της φωτιάς ενώ προσπαθούσαν να απομακρυνθούν από το σπίτι τους. Δύο πυροσβέστες έχουν επίσης χάσει την ζωή τους στην μάχη με την φωτιά.

Υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για έβδομο νεκρό, ενώ επτά άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι.

Η φωτιά έχει κάψει περισσότερα από 385.000 στέμματα γης κι έχει καταστρέψει ολοσχερώς 874 κτίσματα, ενώ 175 έχουν υποστεί ζημιές. Περισσότερα από 5.000 κτήρια απειλούνται ακόμα από τις φλόγες.

Παρά την υπερπροσπάθεια 3.388 πυροσβεστών με 334 οχήματα, και την συνδρομή 17 ελικόπτερων, η φωτιά έχει περιοριστεί μόλις σε βαθμό 17%, χωρίς να υπάρχει επίσης οιαδήποτε εικόνα για το πότε θα τεθεί υπό έλεγχο η καταστροφή.

Η πυρκαγιά, που ήδη συγκαταλέγεται στις 20 καταστροφικότερες στην νεότερη ιστορία της Καλιφόρνιας, έχει προκαλέσει την απομάκρυνση 38.000 από τις οικίες τους στην κομητεία Σάστα.

Περισσότερες από 10 μεγάλες πυρκαγιές μαίνονται ταυτόχρονα στην Καλιφόρνια.

Η φωτιά Carr προκλήθηκε από μηχανική βλάβη σε αυτοκίνητο.
Πηγή: skai.gr