Πρόεδρος Εκουαδόρ: Ο Ασάνζ πρέπει να φύγει από την πρεσβεία στο Λονδίνο

Ο Πρόεδρος του Εκουαδόρ, Λένιν Μορένο τόνισε σήμερα πως ο ιδρυτής των WikiLeaks Τζουλιάν Ασάνζ θα πρέπει να αποχωρήσει από την πρεσβεία της χώρας του στο Λονδίνο ενώ σημείωσε πως η κυβέρνησή του βρίσκεται σε συζητήσεις με το Βρετανικό υπουργείο εξωτερικών της Αγγλίας για την συγκεκριμένη υπόθεση.

Σημειώνεται πως ο Τζούλιαν Ασάνζ διαμένει στην πρεσβεία του Εκουαδόρ στο Λονδίνο από το 2012 ενώ αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που καλείται από τον Πρόεδρο του Εκουαδόρ να εγκαταλείψει την πρεσβεία.

Υπογραμμίζεται πως πρόσφατα ο Τζούλιαν Ασάνζ έμεινε χωρίς υπηρεσίες διαδικτύου εντός της πρεσβείας και τέθηκαν σε εφαρμογή περιοριστικοί κανονισμοί για τις επισκέψεις που θα μπορεί να δέχεται.

Ο Τζούλιαν Ασάνζ το 2012 είχε καταφύγει στην πρεσβεία του Εκουαδόρ καθώς υπάρχουν φόβοι πως σε περίπτωση που παραδοθεί στις Βρετανικές αρχές αυτές θα τον εκδώσουν στις ΗΠΑ.

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Αγγλίας Άλαν Ντάνκαν επιβεβαίωσε πως υπάρχουν συζητήσεις για τον Ασάνζ σε ανώτατο επίπεδο με το Εκουαδόρ ενώ υπενθυμίζεται πως κατά το παρελθόν δεν είχε διστάσει να χαρακτηρίσει τον ιδρυτή των WikiLeaks «μικρό, άθλιο, σκουλήκι»
Πηγή: skai.gr