Υπέρ νέου δημοψηφίσματος για τους τελικούς όρους του Brexit οι Βρετανοί

Περισσότεροι είναι οι Βρετανοί Πολίτες που τάσσονται υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος για τους τελικούς όρους οποιασδήποτε συμφωνίας για το Brexit σύμφωνα με δημοσκόπηση της YouGov για λογαριασμό της εφημερίδας The Times.

Στην ερώτηση αν θα πρέπει να γίνει δημοψήφισμα για τους τελικούς όρους οποιασδήποτε συμφωνίας για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ, το 42% απάντησε ότι θα πρέπει να γίνει ένα νέο δημοψήφισμα, ενώ το 40% ότι δεν θα πρέπει. Οι υπόλοιποι απάντησαν ότι δεν γνωρίζουν.

Η δημοσκόπηση αυτή έγινε σε δείγμα 1.653 ενηλίκων χθες, Πέμπτη, και προχθές Τετάρτη, διευκρίνισε η εφημερίδα The Times.

Τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος υποστηρίζει τo 58% των ψηφοφόρων από τις τάξεις του Εργατικού Κόμματος, το 67% από τις τάξεις του κόμματος των Φιλελεύθερων Δημοκρατών και το 21% αυτών που υποστηρίζουν το Συντηρητικό Κόμμα.

Στο δημοψήφισμα που διεξήχθη στις 23 Ιουνίου του 2016, συνολικά 17,4 εκατομμύρια ψηφοφόροι ή ποσοστό 51,9% τάχθηκε υπέρ της αποχώρησης από την ΕΕ, ενώ 16,1 εκατομμύρια ψηφοφόροι ή ποσοστό 48,1% υποστήριξε την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ.

Πολλές δημοσκοπήσεις είχαν τότε κάνει λάθος όσον αφορά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

Περίπου δύο χρόνια μετά το δημοψήφισμα, η δημοσκόπηση αυτή της YouGov δείχνει ότι οι απόψεις των περισσότερων ψηφοφόρων για το Brexit δεν έχουν αλλάξει.

Αν γινόταν αύριο ένα δημοψήφισμα για το ίδιο θέμα, το 45% δήλωσε στη δημοσκόπηση αυτή της YouGov ότι θα ψήφιζε υπέρ της παραμονής στην ΕΕ, ενώ το 42% ότι θα ψήφιζε υπέρ της αποχώρησης.

Ποσοστό 4% δήλωσε ότι δεν θα ψήφιζε και ποσοστό 9% ότι δεν γνωρίζει, καταλήγουν οι Times.

Πηγή: AMΠΕ