Έκρηξη κοντά στην πρεσβεία των ΗΠΑ στο Πεκίνο (Βίντεο)

Έκρηξη βόμβας σημειώθηκε λίγο νωρίτερα κοντά σε κτίριο όπου στεγάζεται η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Πεκίνο, όπως αναφέρει εκπρόσωπος της πρεσβείας στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC News.

Η βόμβα πυροδοτήθηκε από ένα άτομο μεμονωμένα και πλην του ιδίου δεν φαίνεται να υπάρχουν άλλοι τραυματίες.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της πρεσβείας, η έκρηξη έγινε περίπου στη 1 μετά το μεσημέρι ( Ώρα Πεκίνου), σε ανοικτό χώρο νοτιοανατολικά του κτιριακού συγκροτήματος.

Παράλληλα, ο υπεύθυνος ασφαλείας του σημείου αλλά και η τοπικοί αστυνομία, κάνουν λόγο για μόνο έναν βομβιστή ενώ επιβεβαιώνεται το ότι δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η Κινεζική Αστυνομία ύποπτος πυροδότησε συσκευή πυροτεχνημάτων κοντά στο κτίριο, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του χεριού του.



Αξίζει να σημειωθεί πως ρεπορτάζ Κινεζικών Μέσων Ενημέρωσης, που έχουν πυροδοτήσει παγκόσμιο ενδιαφέρον, αναφέρουν ότι σύμφωνα με δημοσιεύσεις μαρτύρα στο Twitter, η Αστυνομία απομάκρυνε γυναικά, που λουζόταν με βενζίνη, πάνω από το σημείο, γύρω στις 11 το πρωί.

Ωστόσο, βάσει διαρροών που προέρχονται από την κυβέρνηση της χώρας, δεν προκύπτει μέχρι στιγμής συσχετισμός του περιστατικού με την έκρηξη που ακολούθησε.

Μάρτυρας δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι αντιλήφθηκε την Κινεζική Αστυνομία να ελέγχει όχημα έξω από την πρεσβεία.

Ταυτόχρονα, άλλη μαρτυρία αναφέρει ότι υπήρχαν επτά έως οκτώ αστυνομικά οχήματα κοντά στο κτίριο αλλά και στον παρακείμενο δρόμο ό οποίος είναι αυτή τη στιγμή αποκλεισμένος.

Εικόνες και βίντεο που κάνουν τον γύρω του διαδικτύου παρουσιάζουν πυκνά σύννεφα καπνού και ισχυρή αστυνομική παρουσία στην περιοχή.



Όπως μάλιστα αναφέρεται η έκρηξη έγινε αντιληπτή μέχρι και χιλιόμετρα μακριά από το σημείο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το Associated Press η αστυνομία δεν ανταποκρίθηκε άμεσα στο περιστατικό.


Πηγή: skai.gr/CNBC