Βρετανία: Πυρκαγιά σε πολυώροφη πολυκατοικία στη συνοικία Γουέστ Χάμπστεντ

Υπό έλεγχο τέθηκε η τεράστια πυρκαγιά η οποία ξέσπασε σε πενταόροφη πολυκατοικία στη συνοικία Γουέστ Χάμπστεντ, στο βορειοδυτικό Λονδίνο.

Σύμφωνα με την υπηρεσία ασθενοφόρων του Λονδίνου, δεν χρειάστηκε να διακομιστεί σε νοσοκομείο κανένας από τους κατοίκους της πολυκατοικίας όπου ξέσπασε η πυρκαγιά.

Περίπου πενήντα ένοικοι των διαμερισμάτων της αναγκάστηκαν να τα εγκαταλείψουν νωρίτερα εσπευσμένα εξαιτίας της φωτιάς, η οποία εκδηλώθηκε στον τέταρτο όροφο του κτιρίου και επεκτάθηκε στον πέμπτο, ενώ πυροσβέστες βοήθησαν δύο ενοίκους να βγουν από διαμέρισμα στον πρώτο όροφο του κτιρίου, ανέφερε νωρίτερα η πυροσβεστική.

Περίπου 100 πυροσβέστες με 15 οχήματα κατέβαλαν προσπάθειες για να σβήσουν τις φλόγες στο κτήριο, στην Οδό Ίνγκλγουντ, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το πυροσβεστικό σώμα του Λονδίνου.

Οι πυροσβέστες βοήθησαν δύο ανθρώπους να βγουν από τον πρώτο όροφο του πολυτελούς κτηρίου της βικτοριανής εποχής, σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα ενώ δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα. 

«Η πυρκαγιά πιστεύεται ότι άρχισε σε διαμέρισμα στον τέταρτο όροφο. Έχει εξαπλωθεί στην οροφή του κτιρίου και στα αρχικά της στάδια, ήταν ορατή από απόσταση μιλίων (χιλιομέτρων) σε όλη την περιοχή», δήλωσε νωρίτερα ο Κλέντον Μάρεϊ, αξιωματικός του πυροσβεστικού σώματος.

Η πυροσβεστική κλήθηκε στις 01:04, όπως διευκρίνισε η ίδια. Τα αίτια της πυρκαγιάς δεν είναι γνωστά ακόμη.

Περίοικοι έσπευσαν να αναρτήσουν φωτογραφίες και βίντεο του γεγονότος σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

Το περασμένο καλοκαίρι, μια καταστροφική πυρκαγιά στον Πύργο Γκρένφελ, στο δυτικό Λονδίνο, στοίχισε τη ζωή σε 72 ανθρώπους που παγιδεύτηκαν στα διαμερίσματά τους, καθώς τα εύφλεκτα υλικά που είχαν χρησιμοποιηθεί για την επικάλυψη του κτιρίου συνέβαλαν οι φλόγες να εξαπλωθούν με μεγάλη ταχύτητα.
Πηγή: skai.gr