Σομαλία: Σκόρπισε το θάνατο η Αλ Σαμπάμπ που κατέλαβε στρατιωτική βάση

Δεκάδες στρατιωτικούς ισχυρίζεται ότι σκότωσε σήμερα η τζιχαντιστική οργάνωση αλ Σαμπάμπ της Σομαλίας η οποία επιτέθηκε εναντίον στρατιωτικής βάσης στο νότιο τμήμα της χώρας.

«Αρχικά επιτεθήκαμε στη βάση με ένα παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας καμικάζι και μετά πραγματοποιήσαμε έφοδο. Σκοτώσαμε 27 στρατιώτες και πήραμε τη βάση. Ορισμένοι στρατιώτες διέφυγαν στη ζούγκλα», ανέφερε ο Αμπντιάσις Αμπού Μούσαμπ, εκπρόσωπος της Σαμπάμπ, αρμόδιος για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της οργάνωσης.

Η βάση στην οποία επιτέθηκαν τα μέλη της οργάνωσης απέχει περίπου 50 χιλιόμετρα από την πόλη Κισμάγιου, όπου βρίσκεται ένα σημαντικό λιμάνι.

Ο θόρυβος της έκρηξης και των πυροβολισμών ήταν τόσο δυνατός που οι κάτοικοι στην πόλη Τζαμάμε, περίπου 70 χιλιόμετρα από το Κισμάγιο, ανέφεραν ότι τον αντιλήφθηκαν, σύμφωνα με το Ρόιτερς.

«Ακούσαμε μια τεράστια έκρηξη μετά τις προσευχές νωρίς το πρωί και ακολούθησε βαριά ανταλλαγή πυροβολισμών, η οποία ήταν προς την κατεύθυνση του Baar Sanguni», δήλωσε ο Osman Abdullahi κάτοικος της Τζαμάμε.

Η αλ-Σαμπάμπ μάχεται εδώ και περισσότερα από δέκα χρόνια για να ανατρέψει την αδύναμη ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Σομαλίας, η οποία υποστηρίζεται από τη διεθνή κοινότητα και μια ισχυρή δύναμη της Αφρικανικής Ένωσης. Στόχος της να επιβάλει τη δική της εκδοχή του ισλαμικού νόμου.

Σημειώνεται ότι τον Ιούνιο η οργάνωση επιτέθηκε στην ίδια βάση τραυματίζοντας επτά στρατιωτικούς.
Πηγή: skai.gr