Η Γαλλία δεσμεύεται να υποδεχθεί μέλη της οργάνωσης διασωστών Λευκά Κράνη

Η Γαλλία δεσμεύτηκε να αναλάβει το μερίδιο που της αναλογεί στην υποδοχή μελών της οργάνωσης Λευκά Κράνη που απομακρύνθηκαν από τη Συρία μαζί με τις οικογένειές τους, ανακοίνωσε σήμερα το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών.

Περισσότερα από 400 μέλη της οργάνωσης εθελοντών διασωστών Λευκά Κράνη η οποία δραστηριοποιείται στις ανταρτοκρατούμενες περιοχές της Συρίας και οι οικογένειές τους μεταφέρθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας από το Ισραήλ στην Ιορδανία για να μην εγκλωβιστούν στη Συρία όπου συνεχίζεται η προέλαση των κυβερνητικών στρατευμάτων του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ στον νότο.

"Η επιχείρηση αυτή προβλέπει την επανεγκατάστασή τους σε τρίτες χώρες. Η Γαλλία θα αναλάβει το μερίδιο της ευθύνης που της αναλογεί στην υποδοχή μελών των Λευκών Κρανών και των οικογενειών τους" και "θα συνεχίσει να κινητοποιείται υπέρ των θαρραλέων αυτών ανθρώπων που διακινδύνευαν τη ζωή τους κάθε μέρα για να βοηθήσουν τον συριακό πληθυσμό", υπογραμμίζει το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών στην ανακοίνωσή του.

Τα μέλη της οργάνωσης αυτής που απομακρύνθηκαν από την Συρία θα φιλοξενηθούν στην Ιορδανία για διάστημα έως τρεις μήνες προτού μεταφερθούν σε τρίτες χώρες. Η Βρετανία, η Γερμανία και ο Καναδάς έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον να τους υποδεχθούν, σύμφωνα με τις ιορδανικές αρχές.

Τα Λευκά Κράνη απέκτησαν μεγάλη φήμη χάρη στις επιχειρήσεις διάσωσης που προσέφεραν στην Συρία, όπου περισσότεροι από 350.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από το 2011 από τον πόλεμο. Το έργο τους είχε μεγάλη κάλυψη από τα μέσα ενημέρωσης και τους χάρισε μια θέση μεταξύ αυτών που εξέτασε η Επιτροπή των Νόμπελ για το βραβείο Ειρήνης του 2016.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ