Η Μέρκελ πετάει το γάντι στον Τραμπ: Μας αντιπαθεί λόγω της ισχύος μας

Το γάντι στον Ντόναλντ Τραμπ πέταξε την Παρασκευή η Άνγκελα Μέρκελ, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου πριν τις θερινές διακοπές της.  

«Δεν γνωρίζω τις ρίζες της αντιπάθειας του προέδρου των ΗΠΑ έναντι της Γερμανίας αλλά μπορεί να έχει να κάνει με την οικονομική ισχύ της» δήλωσε αιχμηρά η γερμανίδα καγκελάριος ερωτηθείσα από δημοσιογράφο. 

Η κ. Μέρκελ υπογράμμισε ότι η Ευρώπη και οι ΗΠΑ δεν είναι εχθροί. «Το μοντέλο της ΕΕ είναι μια κατάσταση επωφελής για όλους… Η ΕΕ αποτελεί παράδειγμα συνεργασίας και πολυμέρειας» επέμεινε. 

Παράλληλα, ενώ επιβεβαίωσε τη σημαίνουσα θέση που έχει για τη Γερμανία η διατήρηση καλών διατλαντικών σχέσεων με τις ΗΠΑ, ωστόσο αναγνώρισε ότι ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ με την πολιτική του έθεσε την παραδοσιακή φιλία των δύο χωρών «υπό πίεση».

Είπε ότι προσπάθησε να απαντήσει στις κατηγορίες του Τραμπ ότι η Γερμανία έχει το «πάνω χέρι» στο ισοζύγιο εμπορικών συναλλαγών, λέγοντας ότι το ισοζύγιο είναι υπέρ των ΗΠΑ αν συμπεριληφθούν οι υπηρεσίες, αλλά παραδέχθηκε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν πείσθηκε. 

Τι είπε η γερμανίδα καγκελάριος για την Ελλάδα 
Πηγή: skai.gr