Η Ρωσία «ανοιχτή» στην πρόσκληση Τραμπ στον Πούτιν, αλλά... δεν βιάζεται

Η Μόσχα είναι έτοιμη να συζητήσει μια επίσκεψη στην Ουάσινγκτον από τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, αλλά όχι προτού αντληθούν συμπεράσματα από την προηγούμενη , τόνισε την Παρασκευή στο Associated Press ο πρέσβης της Ρωσίας στις ΗΠΑ.

Μια ημέρα αφότου ο Ντόναλντ Τραμπ προκάλεσε έκπληξη με την πρόσκλησή του στον Ρώσο ηγέτη, τη στιγμή μάλιστα που πάσχιζε να υπεραμυνθεί της αμφιλεγόμενης απόφασής του για συνάντησή τους στο Ελσίνκι τη Δευτέρα, ο πρέσβης Ανατόλι Αντόνοφ, δήλωσε ότι η Ρωσία πιστεύει ότι είναι «σημαντικό να ασχοληθούμε με τα αποτελέσματα» της πρώτης συνόδου κορυφής πριν  προχωρήσουμε «υπερβολικά γρήγορα» στις διαδικασίες για μια νέα.

Ο κ. Αντόνοφ είπε στο Associated Press ότι δεν έχει δει τη σχετική πρόσκληση από τον Λευκό Οίκο,  συμπλήρωσε όμως ότι «η Ρωσία είναι πάντα ανοιχτή σε τέτοιες προτάσεις. Είμαστε έτοιμοι για συζητήσεις σχετικά με αυτό το θέμα». 

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δέχθηκε διακομματικά βέλη στο Κογκρέσο κατά την επίσκεψή του στη Φινλανδία, όταν σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον κ. Πούτιν φάνηκε να αμφισβητεί τα στοιχεία των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών για τη ρωσική εμπλοκή στις προεδικές εκλογές και να συντάσσεται με το ρώσο πρόεδρο


Πηγή: skai.gr