Γερμανία: Επίθεση με μαχαίρι σε λεωφορείο στην πόλη Λίμπεκ

Γερμανικά μέσα αναφέρουν πως βίαιο επεισόδιο έλαβε χώρα πριν από λίγη ώρα σε λεωφορείο στην πόλη Λίμπεκ στη Βόρεια Γερμανία.

Σύμφωνα με τις πρώτες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες από το επεισόδιο υπάρχουν τραυματίες.

Πηγές από την γερμανική αστυνομία κάνουν λόγο για έξι έως οχτώ τραυματίες.

Η πόλη Λίμπεκ βρίσκεται στα Βόρεια της Γερμανίας. 




Όπως αναφέρουν γερμανικά μέσα η επίθεση έγινε από άνδρα οπλισμένο με μαχαίρι σε λεωφορείο της πόλης. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως ο άνδρας που έκανε την επίθεση είναι ζωντανός και έχει συλληφθεί από την αστυνομία. 




Το σημείο στο οποίο έλαβε χώρα η επίθεση έχει αποκλειστεί από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και στην περιοχή σπεύδουν και ασθενοφόρα. 

Τοπικά μέσα επικαλούμενα επιβάτες του λεωφορείου σημειώνουν πως ο δράστης είναι Ιρανός 30 ετών ο οποίος αρχικά άφησε έναν σάκο στο λεωφορείο από το οποίο έβγαιναν καπνοί και στη συνέχεια επιτέθηκε με μαχαίρι στους επιβάτες. Ο δράστης επιτέθηκε και στον οδηγό ο οποίος πρόλαβε να ανοίξει τις πόρτες του λεωφορείου για να κατέβουν οι επιβάτες. 




Πληροφορίες αναφέρουν επίσης πως από το περιστατικό έχουν τραυματιστεί τουλάχιστον 14 άτομα τα δύο εκ των οποίων σοβαρά. 

Οι εισαγγελικές αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να υπάρχει τρομοκρατικό υπόβαθρο στο περιστατικό που εκτυλίχθηκε σε δημόσιο λεωφορείο στο Λίμπεκ, όπως έγραψε η γερμανική εφημερίδα Luebecker Nachrichten.

"Τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί, περιλαμβανομένου του τρομοκρατικού υπόβαθρου" δήλωσε η γενική εισαγγελέας Ούλα Χινγκστ.

Την ίδια ώρα με μήνυμά της στο Twitter η γερμανική αστυνομία επιβεβαίωσε ότι δεν υπάρχουν νεκροί κι ότι ο φερόμενος δράστης τελεί υπό κράτηση.


Πηγή: skai.gr