Τζέιμς Κλάπερ: Οι συζήτησεις Τραμπ και Πούτιν μπορεί να έχει υποκλαπεί

Ως πολύ πιθανό ενδεχόμενο κρίνει ο πρώην Επικεφαλής της εθνικής υπηρεσίας πληροφοριών των ΗΠΑ ,Τζέιμς Κλάπερ, το η συνάντηση Πούτιν και Τραμπ να έχει μαγνητοφωνηθεί από τις μυστικές υπηρεσίες της Φινλανδίας ή και από τους ίδιους τους Ρώσους.

«Οπωσδήποτε. Είμαι αρκετά βέβαιος. Ξέρετε πως λειτουργούν οι Φινλανδοί. Θα μου έκανε εντύπωση αν οι υπηρεσίες πληροφοριών τους δεν προχωρούσαν σε κάτι τέτοιο. Από την άλλη είμαι επίσης βέβαιος ότι και οι Ρώσσοι από την πλευρά τους θα ενδιαφέρονταν να υπάρχει ένα αρχείο στο οποίο θα υπήρχαν καταγεγραμμένες οι μυστικές συζητήσεις αυτής της συνάντησης.» Σχολίασε ο Κλάπερ.

Αγνοία για το περιεχόμενο των συζητήσεων δηλώνει πάντως ο Νταν Κόουτς, εν ενεργεία επικεφαλής της εθνικής υπηρεσίας μυστικών πληροφοριών.

« Δεν γνωρίζω τι μπορεί να συνέβη κατά την διάρκεια της συνάντησης. Νομίζω όμως ότι σταδιακά θα μαθαίνουμε πτυχές της συζήτησης. Ήδη ο πρόεδρος έχει αναφέρει μερικά στοιχεία, όμως , το αν θα γνωστοποιηθούν περισσότερα, είναι δική του απόφαση.

Αξίζει να αναφερθεί ότι κατά την διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου, ο Πούτιν δεν αρνήθηκε ξεκάθαρα το αν η ρωσική κυβέρνηση είχε προβεί στην συγκέντρωση πληροφοριών που αφορούσαν τόσο τον Τραμπ και τις κινήσεις του, όσο και την οικογένεια του.

Σύμφωνα μάλιστα με άλλες δηλώσεις του Κλάπερ στο δίκτυο CNN, οι υπηρεσίες των πληροφοριών, είχαν ενημερώσει τον Πρόεδρο των ΗΠΑ , ήδη από την προεκλογική περίοδο, για το γεγονός ότι είχαν βάσιμες ενδείξεις ότι ο Βλάντιμιρ Πούτιν είχε προσωπικώς διατάξει κυβερνοεπιθέσεις προκειμένου να αλλοιώσει τα αποτελέσματα των Αμερικανικών Εκλογών, ενημέρωση την οποία ο Τραμπ αντιμετώπισε με σκεπτικισμό.

Πηγή: CNN-SKAI.GR