ΠΓΔΜ: Αποχώρησε από τη σύσκεψη η αξιωματική αντιπολίτευση

Χωρίς τον ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης ολοκληρώθηκε η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών στην ΠΓΔΜ, όπου κύριο θέμα ήταν το δημοψήφισμα σχετικά με τη συμφωνία.

Αφού ολοκληρώθηκε η σύσκεψη, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, εξαπέλυσε επίθεση προς τον Χρίστιαν Μίτσκοσκι σχετικά με την αποχώρησή του από τη σύσκεψη, ενώ στη συνέχεια έδωσε πληροφορίες για το ερώτημα που θα τεθεί στο δημοψήφισμα του φθινοπώρου.

«Σήμερα συζητήσαμε με τους ηγέτες των πολιτικών κομμάτων και τους ενημερώσαμε για την πιθανή διατύπωση του ερωτήματος του δημοψηφίσματος. Αυτό θα κινείται στο εξής πλαίσιο “Είστε υπέρ της ένταξης στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, με τη στήριξη της συμφωνίας μεταξύ της “Μακεδονίας” και της Ελλάδας;”» είπε χαρακτηριστικά ο Ζόραν Ζάεφ και πρόσθεσε: 

«Όλοι εμείς, που παραμείναμε ως το τέλος της συνάντησης, είμαστε υπέρ της ένταξης στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Μαζί, στηρίζουμε την επιτυχία του δημοψηφίσματος, στο οποίο θα αποφασίσουν οι πολίτες».

«Αν ο Μίτσκοσκι είναι υπέρ του ΝΑΤΟ της ΕΕ και του μέλλοντος της χώρας, έπρεπε να παραμείνει στη συνάντηση και να λάβει αποφάσεις. Τι δεν θέλει να πει σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, που είναι έτοιμος να το πει σε μία σύσκεψη με λιγότερους μετέχοντες;», σχολίασε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ.

Ο Ζ. Ζάεφ συγκάλεσε νέα σύσκεψη, που θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Πέμπτης και όπως ανέφερε σ΄αυτή «ο Μίτσοσκι θα έχει μία ακόμη ευκαιρία να πει εάν είναι υπέρ της ένταξης στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ και εάν οι πολίτες είναι ελεύθεροι να αποφασίσουν το μέλλον της χώρας». 

Πηγή: skai.gr