Τουρκία: Εισαγγελική έρευνα για προσβολή του Ερντογάν μέσω γελοιογραφίας

Τη διενέργεια έρευνας για προσβολή του Προέδρου της χώρας διέταξε, σύμφωνα με τη Hurriyet, ο εισαγγελέας της Άγκυρας, για διαδικτυακή ανάρτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Τουρκία, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Ο αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος ανήρτησε την Τρίτη στο Twitter μια γελοιογραφία που απεικονίζει διάφορα ζώα με μουσούδες που παρέπεμπαν στον Ερντογάν.

Προέβη σε αυτήν την ανάρτηση για να συμπαρασταθεί στους τέσσερις φοιτητές του Τεχνικού Πανεπιστημίου Μέσης Ανατολής που συνελήφθησαν επειδή έφτιαξαν πανό με το ίδιο σατιρικό σκίτσο. 

«Δεν μπορείς να αποφύγεις την κριτική και το χιούμορ στέλνοντας ανθρώπους στη φυλακή», έγραψε ο Κιλιτσντάρογλου στη λεζάντα απευθυνόμενος στον ίδιο τον Ερντογάν.

Σημειώνεται ότι το σκίτσο που φέρει τον τίτλο «ο κόσμος του Ταγίπ» είχε δημοσιευτεί αρχικά στο σατιρικό περιοδικό Penguen το 2006. Τότε ο Ερντογάν είχε καταθέσει μήνυση κατά του περιοδικού αλλά δικαστήριο της Άγκυρας αθώωσε τους γελοιογράφους υπογραμμίζοντας το δικαίωμα στην ελευθερία του λόγου.
Πηγή: skai.gr