Γιούνκερ: Μάταιες οι προσπάθειες του Τραμπ να διχάσει την Ευρώπη

«Μάταιες» χαρακτήρισε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τις «προσπάθειες» του Αμερικανού Προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, να «διχάσει τους Ευρωπαίους», σε συνάρτηση με το εμπόριο.

Όταν ο κ. Γιούνκερ ρωτήθηκε για τη συνάντησή του με τον αμερικανό πρόεδρο στην Ουάσινγκτον, την ερχόμενη Τετάρτη, απάντησε ότι έχει ήδη προσπαθήσει, χωρίς μεγάλη επιτυχία, να εξηγήσει στον κ. Τραμπ ότι όταν πρόκειται για το εμπόριο η ΕΕ είναι ενωμένη, επομένως, «όλες οι προσπάθειες για να διχαστούν οι Ευρωπαίοι είναι μάταιες».

Ο πρόεδρος της Κομισιόν στο G7 στον Καναδά παρουσίασε τη συνολική θέση της ΕΕ και επανέλαβε στον Πρόεδρο των ΗΠΑ τις ευρωπαϊκές θέσεις, κάτι που όπως είπε θα κάνει και στην Ουάσινγκτον. Πρόσθεσε ότι πάει στην Ουάσινγκτον πολύ ήρεμος.

Στην ανακοίνωσή της για την επίσκεψη Γιούνκερ στις ΗΠΑ η Κομισιόν ανέφερε ότι ο πρόεδρος Γιούνκερ και ο Πρόεδρος Τραμπ θα επικεντρωθούν στη βελτίωση του διατλαντικού εμπορίου και τη σφυρηλάτηση μιας ισχυρότερης οικονομικής εταιρικής σχέσης.

Μετά τη επιβολή δασμών εκ μέρους των ΗΠΑ στον εισαγόμενο χάλυβα και στο αλουμίνιο, στις αρχές Ιουνίου, οι σχέσεις της Ουάσινγκτον με τις Βρυξέλλες είναι τεταμένες.

Μάλιστα ο Αμερικανός Πρόεδρος απείλησε πρόσφατα ότι αυτοί οι δασμοί μπορεί να επεκταθούν και στην ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία.

Πηγή: skai.gr