Ισπανική ΜΚΟ καταγγέλλει ότι η λιβυκή ακτοφυλακή άφησε πρόσφυγες να πνιγούν

Η ισπανική ΜΚΟ Proactiva Open Arms κατήγγειλε σήμερα οτι η λιβυκή ακτοφυλακή άφησε να πεθάνουν μια γυναίκα και ένα παιδί που επέβαιναν σε πλεούμενο το οποίο βυθίστηκε.

Ο ιδρυτής της MKO Όσκαρ Κάμπς έγραψε στο Twitter ότι η λιβυκή ακτοφυλακή διέσωσε, όντως, 158 ανθρώπους που κινδύνευαν να πνιγούν, παρέλειψαν ωστόσο να αναφέρουν είναι ότι άφησαν στο πλεούμενο δυο γυναίκες και ένα μικρό παιδί, διότι δεν ήθελαν να ανέβουν στα ταχύπλοα της ακτοφυλακής, βυθίζοντας στο τέλος το πλεούμενο.

Ο Κάμπς αποφάσισε να αναρτήσει φωτογραφίες με τις σορούς των δυο θυμάτων και ότι απέμεινε από το πλωτό μέσο με το οποίο ταξίδευαν.

Η ισπανική μη κυβερνητική οργάνωση κατάφερε να φτάσει με σκάφος της στην περιοχή και να διασώσει τη μια από τις δυο γυναίκες. Η δεύτερη και το μικρό παιδί της όμως, ήταν ήδη νεκροί.

Ο Ιταλός υπουργός εσωτερικών Ματτέο Σαλβίνι αναφερόμενος στα δυο σκάφη της συγκεκριμένης ΜΚΟ, τα οποία επέστρεψαν στην κεντρική Μεσόγειο, σχολίασε ότι «την Ιταλία θα την δουν μόνον σε καρτ ποστάλ».

Όσον αφορά την καταγγελία της ΜΚΟ ωστόσο, ο υπουργός υποστήριξε ότι δεν είπε ποτέ ότι άνθρωποι που κινδυνεύουν να πνιγούν στη θάλασσα πρέπει να μένουν αβοηθήτοι .

Πηγή: ΑΜΠΕ