Μαδούρο: H Αφρική κέρδισε το Μουντιάλ, Ευρώπη βάλε τέλος στον ρατσισμό

Κάλεσμα προς την Ευρώπη να βάλει τέλος στο ρατσισμό και στις διακρίσεις σε βάρος των μεταναστών, απηύθυνε ο Νικολά Μαδούρο, με αφορμή το Μουντιάλ, το οποίο όπως είπε το κατέκτησε η Αφρική καθώς η πλειοψηφία των παικτών της γαλλικής ομάδας έχει ρίζες από την Αφρική.

«Η ομάδα της Γαλλίας κέρδισε, αν και έμοιαζε με αφρικανική ομάδα. Στην πραγματικότητα, η Αφρική κέρδισε. Οι Αφρικανοί μετανάστες που έφτασαν στη Γαλλία» είπε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας στην κρατική τηλεόραση.

«Ελπίζω η Ευρώπη να πάρει το μήνυμα. Τέλος στον ρατσισμό στην Ευρώπη σε βάρος Αφρικανών, τέλος στις διακρίσεις εναντίον των μεταναστών», συμπλήρωσε.

Ο Μαδούρο συνεχάρη τη γαλλική ομάδα ποδοσφαίρου που έπαιξε θεϊκά αλλά και τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν για τον οποίο έγραψε ότι διοργάνωσε το καλύτερο πρωτάθλημα στην ιστορία

Η εθνική ομάδα της Γαλλίας κέρδισε την Κυριακή τον δεύτερο τίτλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου, νικώντας την Κροατία με 4-2 στο Στάδιο Λουζνίκι στη Μόσχα. Από τους 23 παίκτες, οι 15 έχουν ρίζες από την Αφρική.

Ο Κιλιάν Εμπαπέ και ο Πολ Πογκμπά που γεννήθηκαν στη Γαλλία από γονείς από τη Γουινέα και το Καμερούν αντίστοιχα, σημείωσαν δύο γκολ και βοήθησαν στη νίκη της ομάδας τους.

Μάλιστα ο 19χρονος Εμπαμπέ κέρδισε και το βραβείο του καλύτερου νεαρού παίκτη.

Επίσης ο Μπλεζ Ματουιντί γεννήθηκε στη Γαλλία από γονείς από την Ανγκόλα και ο Σαμουέλ Ουμτιτί γεννήθηκε στο Καμερούν.

Πηγή: skai.gr