Ταϊλάνδη: Μήνυση κατά του 'Ελον Μασκ σκέφτεται να καταθέσει σπηλαιολόγος

Μήνυση κατά του επικεφαλής της Tesla και της SpaceX Έλον Μασκ προτίθεται να καταθέσει βρετανός σπηλαιολόγος που μετείχε στις προσπάθειες διάσωσης των 12 παιδιών και του προπονητή τους στο σπήλαιο Ταμ Λουάνγκ, σύμφωνα με το AFP, επειδή τον χαρακτήρισε «παιδεραστή» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Έλον Μασκ σε ένα σπάνιο ξέσπασα καταφέρθηκε εναντίον του σπηλαιολόγου Βέρνον Άνσγουορθ και τον αποκάλεσε «παιδεραστή» χωρίς όμως να πει για ποιον λόγο προχώρησε σε αυτόν τον χαρακτηρισμό.

Νωρίτερα ωστόσο, ο βρετανός σπηλαιολόγος είχε χαρακτηρίσει «διαφημιστικό τρικ» την προσφορά του αμερικανού πολυεκατομμυριούχου να βοηθήσει στις προσπάθειες διάσωσης χρησιμοποιώντας ένα μίνι υποβρύχιο.

Τα παιδιά και ο προπονητής τους έμειναν παγιδευμένα στο σπήλαιο για 17 ολόκληρες ημέρες και κατάφεραν να απεγκλωβιστούν στις 10 Ιουλίου, μετά τη συνδρομή μια διεθνούς ομάδας δυτών και πολλών άλλων εθελοντών.

Ο βρετανός Βέρνον Άνσγουορθ είπε επίσης ότι το μίνι υποβρύχιο του Έλον Μασκ δεν θα βοηθούσε στην επιτυχία της διάσωσης. «Μπορεί να βάλει το υποβρύχιό του εκεί που πονάει» είπε επίσης στο CNN.

O Έλον Μασκ μετά τον χαρακτηρισμό πρόσθεσε: «Στοιχηματίζω ένα δολάριο ότι είναι αλήθεια» ενώ στη συνέχεια έσβησε τα μηνύματά του από τον λογαριασμό του ο οποίος έχει 22,3 εκατομμύρια ακολούθους.

Σε συνέντευξή του στο AFP, ο Άνσγουορθ δήλωσε ότι δεν έχει δει αυτά τα tweets και ότι του τα έχουν απλά μεταφέρει.

Όταν ρωτήθηκε αν θα κινηθεί δικαστικά εναντίον του Μασκ, ο σπηλαιολόγος απάντησε: «Αν είναι αυτό που πιστεύω, ναι». Πρόσθεσε ότι μπορεί να επιστρέψει αυτήν την εβδομάδα στη Βρετανία αλλά τόνισε ότι αυτή η υπόθεση δεν έχει κλείσει.

Η συμβολή του βρετανού σπηλαιολόγου στην επιχείρηση διάσωσης κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική από αυτούς που γνωρίζουν. Ο Δανός καθηγητής καταδύσεων που ζει στο Πουκέτ χαρακτήρισε αναρμόζουσες τις δηλώσεις του Μασκ και σημείωσε ότι ο Άνσγουορθ ήταν αυτός που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη διάσωση και σχεδίασε τον χάρτη του σπηλαίου.
Πηγή: skai.gr