Γαλλία: Σοβαρά επεισόδια στις εκδηλώσεις για την εθνική εορτή της 14ης Ιουλίου

Συνολικά 845 αυτοκίνητα κάηκαν και 508 πρόσωπα συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της 13ης και της 14ης Ιουλίου στη Γαλλία, ανακοίνωσε το βράδυ της Κυριακής το υπουργείο Εσωτερικών.

Ο αριθμός των αυτοκινήτων που πυρπολήθηκαν ήταν ελαφρά μειωμένος σε σύγκριση με εκείνον που είχε καταγραφεί την περασμένη χρονιά (897). Απεναντίας, ο αριθμός των συλλήψεων αυξήθηκε αλματωδώς, από 368 το 2017 σε 508 φέτος, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της Γαλλίας, ο Φρεντερίκ ντε Λανουβέλ, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως δεν σημειώθηκε κανένα «μείζον» επεισόδιο.

«Ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράρ Κολόμπ χαιρετίζει την κινητοποίηση όλων των δυνάμεων επιβολής της τάξης, διότι αυτές τις δύο νύχτες εορταστικών εκδηλώσεων κατέστη δυνατή η σύλληψη μεγάλου αριθμού ταραχοποιών» δήλωσε ο Λανουβέλ στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Η μαζική κινητοποίηση των δυνάμεων επιβολής της τάξης επέτρεψε να αποφευχθεί οποιοδήποτε μείζον συμβάν», πρόσθεσε. Σύμφωνα με τον απολογισμό που δημοσιοποίησε το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών, 29 στελέχη των δυνάμεων επιβολής της τάξης τραυματίστηκαν τα δυο βράδια των εορταστικών εκδηλώσεων (Παρασκευή και Σάββατο), έναντι 21 πέρυσι.

Περίπου 110.000 Γάλλοι αστυνομικοί και χωροφύλακες είχαν τεθεί επί ποδός ενόψει της εθνικής εορτής της Γαλλίας αλλά και του τελικού του παγκοσμίου κυπέλλου ποδοσφαίρου την Κυριακή.
Πηγή: skai.gr
TAGS: Γαλλία