Συνάντηση ΗΠΑ . Βόρειας Κορέας για την επιστροφή λειψάνων στρατιωτών

Για το ζήτημα της επιστροφής λειψάνων Αμερικανών στρατιωτών που σκοτώθηκαν στον Πόλεμο της Κορέας (1950-53), συζήτησαν σήμερα αμερικανοί και Βορειοκορεάτες αξιωματούχοι οι οποίοι συναντήθηκαν στα σύνορα Βόρειας και Νότιας Κορέας, σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Ο επαναπατρισμός των λειψάνων είναι μέρος της συμφωνίας στην οποία κατέληξαν οι δύο χώρες κατά τη Σύνοδο Κορυφής Τραμπ Κιμ στη Σιγκαπούρη τον Ιούνιο.

Οι διαπραγματεύσεις ξεκίνησαν στο αποκαλούμενο «χωριό της ειρήνης», στο μεθοριακό χωριό της Πανμουντζόμ που χωρίζει την αποστρατικοποιημένη ζώνη Βόρειας και Νότιας Κορέας, σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό πρακτορείο.

Αξιωματούχος της στρατιωτικής διοίκησης των Ηνωμένων Εθνών (UNC) δήλωσε ότι δεν έχει καμία ενημέρωση για να επιβεβαιώσει το δημοσίευμα, αν και έχουν γίνει προετοιμασίες για τις σημερινές συνομιλίες.

Νωρίτερα, εθεάσησαν σύμφωνα με το Yonhap τρία οχήματα των αμερικανικών δυνάμεων στη Νότια Κορέα, που έφεραν σημαιάκια των Ηνωμένων Εθνών, να κινούνται προς τα σύνορα.

Τον περασμένο μήνα οι αμερικανικές δυνάμεις μετέφεραν περίπου 100 ξύλινα φέρετρα στην αποστρατικοποιημένη ζώνη για να μεταφερθούν τα λείψανα των αμερικανών, όπως έχει συμφωνηθεί.

Πηγή: skai.gr
TAGS: ΗΠΑ