Γάζα: Τουλάχιστον 2 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από ισραηλινά αεροπορικά πυρά

Δύο Παλαιστίνιοι έφηβοι σκοτώθηκαν το Σάββατο από τις αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσε το Ισραήλ στη λωρίδα της Γάζας, έπειτα από συγκρούσεις στη διάρκεια της νύχτας με το ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς που ελέγχει τον θύλακα.

Η ισραηλινή αεροπορική επιδρομή που σκότωσε τους δύο εφήβους, ηλικίας 15 και 16 ετών, είχε στόχο ένα κτίριο στο δυτικό τμήμα της πόλης της Γάζας, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα. Οι δύο νέοι βρίσκονταν στον δρόμο κάτω από το κτίριο, που ήταν άδειο την ώρα που σημειώθηκε η επιδρομή, σύμφωνα με την πηγή αυτή. Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε σε ανακοίνωσή του πως το κτίριο χρησιμοποιείτο για στρατιωτικούς σκοπούς από τη Χαμάς.

Οι επιδρομές αυτές, που ακολούθησαν μια πρώτη σειρά αεροπορικών επιδρομών στη διάρκεια της νύχτας, σημειώνονται την επομένη των συγκρούσεων στα σύνορα ανάμεσα στο Ισραήλ και στον θύλακα, όπου δύο νεαροί Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 200 τραυματίστηκαν από τις ισραηλινές δυνάμεις. Ένας Ισραηλινός στρατιώτης τραυματίστηκε επίσης.

Οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές που σημειώθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου είχαν επίσης ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό 15 Παλαιστινίων, δύο στη Ράφα, στο νότιο τμήμα της λωρίδας της Γάζας, και 13 στην πόλη της Γάζας, σύμφωνα με παλαιστινιακές ιατρικές πηγές και το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας στον θύλακα.

Οι επιδρομές συνεχίζονταν στο τέλος του απογεύματος, σύμφωνα με ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ
TAGS: Ισραήλ