Χαν: Έχετε ακόμη δουλειά. Ράμα: Όσοι μιλούν για προδοσία θα το μετανιώσουν

Ο Γιοχάνες Χαν συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας Ράμα και κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν υπογραμμίστηκε πως υπάρχει ακόμη αρκετός δρόμος για την ένταξη της Αλβανίας στην ΕΕ.

Στην κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν οι δύο άνδρες μετά το πέρας της συνάντησης ο Επίτροπος Χαν τόνισε πως η Αλβανία έχει ακόμη πολύ δουλειά μπροστά της προκειμένου να ολοκληρώσει τα προαπαιτούμενα κριτήρια για την ένταξη της χώρας στην ΕΕ.

Από την πλευρά του ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας σημείωσε πως η χώρα είναι έτοιμη να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται και πως δεν θα χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος μέσα στους 12 επόμενους μήνες.

Υπογραμμίζεται πως ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας κατά την τοποθέτησή του φρόντισε να στείλει σαφές μήνυμα τόσο προς την αντιπολίτευση τςη Αλβανίας όσο και προς το εξωτερικό αναφορικά με τις συζητήσεις με την Ελλάδα. Χαρακτηριστικά ο κ. Ράμα σημείωσε πως όσοι μιλούν για προδοσία τόσο εντός Αλβανίας όσο και στο εξωτερικό θα το μετανιώσουν».

Σε σχετική ερώτηση αναφορικά με τον σάλο που προξένησε η πρόσφατη δήλωσή του αναφορικά με την «αναδιάρθρωση» των συνόρων ανάμεσα σε Ελλάδα και Αλβανία ο Επίτροπος Χαν σημείωσε «φυσικά δεν μίλησα ποτέ για αναμόρφωση συνόρων αλλά για καθορισμό της ΑΟΖ. Είμαι βέβαιος πως μία συμφωνία είναι εφικτή».
Πηγή: skai.gr
TAGS: Ελλάδα