Ο Πουτζδεμόν μπορεί να εκδοθεί στην Ισπανία, έκρινε η γερμανική Δικαιοσύνη

Ο αποσχιστής καταλανός ηγέτης Κάρλες Πουτζδεμόν μπορεί να εκδοθεί στην Ισπανία από την Γερμανία, αλλά μόνο για την κατηγορία της διασπάθισης δημόσιου χρήματος κι όχι για την βαρύτερη κατηγορία της εξέγερσης, φέρεται να αποφάσισε η γερμανική Δικαιοσύνη, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle.

Η έκδοση του κ. Πουτζδεμόν αναμένεται να υπογραφεί σύντομα από τον γενικό εισαγγελέα του κρατιδίου του Σλέσβιγκ-Χολστάιν, σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο dpa.

Η ισπανική Δικαιοσύνη εκτιμά πως ο Πουτζδεμόν, πρώην πρόεδρος της αυτοδιοίκησης της Καταλονίας, διαδραμάτισε κομβικό ρόλο στο δημοψήφισμα ανεξαρτητοποίησης από την Ισπανία και στο επακόλουθο ψήφισμα απόσχισης που πέρασε η περιφερειακή Βουλή, το περσινό φθινόπωρο.

Μετά το ψήφισμα απόσχισης η Μαδρίτη ανέστειλε το αυτοδιοίκητο της Καταλονίας και καθαίρεσε την τοπική κυβέρνηση Πουτζδεμόν, υποχρεώνοντας τον έκπτωτο πρόεδρο να αυτοεξοριστεί στο Βέλγιο.

Τον Μάρτιο ο κ. Πουτζδεμόν συνελήφθη στην Γερμανία με βάση ισπανικό ένταλμα, ενώ επέστρεφε στο Βέλγιο από επίσκεψη στην Δανία.
Πηγή: skai.gr