Κλείσιμο

Εκτός κρίσιμης κατάστασης το δεύτερο θύμα του Νόβιτσοκ στη Βρετανία

Εκτός κρίσιμης κατάστασης νοσηλεύεται πλέον ο Τσάρλι Ρόουλι, ο οποίος εκτέθηκε το προπερασμένο Σάββατο στη νευροτοξική ουσία Νόβιτσοκ.

Ο 45χρονος Βρετανό βγήκε από το κώμα στο οποίο είχε πέσει και έχει ήδη ανταλλάξει τις πρώτες κουβέντες με τους επιθεωρητές της αστυνομίας που ερευνούν τις συνθήκες της δηλητηρίασής του.

Το ανακοινωθέν του Περιφερειακού Νοσοκομείου του Σόλσμπερι αναφέρει: «Δεν είναι πλέον σε κρίσιμη κατάσταση. Η κατάστασή του είναι τώρα σοβαρή, αλλά σταθερή. Το προσωπικό μας θα συνεχίσει να εργάζεται σκληρά για να παράσχει την περίθαλψη που χρειάζεται ο Τσάρλι. Ο Τσάρλι έχει ακόμα κάμποσο δρόμο να διανύσει για να ανακάμψει, αλλά η πρόοδος που έχουμε δει μέχρι στιγμής μας δίνει λόγο να αισιοδοξούμε».

Η 44χρονη φίλη του Ντων Στέρτζες, που επίσης είχε εκτεθεί στο νευροτοξικό παράγοντα, κατέληξε το βράδυ της Κυριακής.

Η αστυνομία εξακολουθεί να αναζητά το αντικείμενο που πιστεύεται ότι άγγιξαν οι δύο άτυχοι Βρετανοί στο Σόλσμπερι. Θεωρείται ότι το αντικείμενο αυτό περιείχε το Νόβιτσοκ που είχε χρησιμοποιηθεί το Μάρτιο κατά των Σκριπάλ και ότι στη συνέχεια οι δράστες το πέταξαν σε κάποιο σημείο της πόλης.

Παρόλα αυτά η Μητροπολιτική Αστυνομία διευκρινίζει ότι ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί επιστημονικά πέραν πάσης αμφιβολίας ότι το Νόβιτσοκ που δηλητηρίασε τους δύο Βρετανούς είναι το ίδιο με εκείνο στην περίπτωση των Σκριπάλ.

Πηγή: Θανάσης Γκαβός, Λονδίνο
TAGS: Ρωσία