Η περιβόητη A team:Βρήκαν τα παιδιά στην Ταϊλάνδη. Σχεδιάσαν την επιχείρηση

Κι ενώ η περιπέτεια  των 12 μικρών μαθητών και του προπονητή τους στο σπήλαιο της Ταϊλάνδης έχει λήξει αισίως εδώ και λίγες ώρες, όλο και περισσότερες ιστορίες αναφορικά με τους «πρωταγωνιστές» της ιστορίας έρχονται στην φως της δημοσιότητας, καθώς πλήθος κόσμου επιθυμεί να μάθει περισσότερα για την ταυτότητα και το έργο των «ηρώων» που έλαβαν μέρος σε αυτή την ομολογουμένως εξαιρετικά δύσκολη επιχείρηση διάσωσης.

Με τα στοιχεία των περισσότερων διασωστών να μην έχουν γίνει μέχρι αυτήν την ώρα γνωστά, δύο είναι τα ονόματα, από το σύνολο των συμμετεχόντων στην επιχείρηση απεγκλωβισμού,
 τα οποία και έχουν μονοπωλήσει το ενδιαφέρον των Μέσων Ενημέρωσης λόγω της ενδιαφέρουσας ιστορίας τους.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τους John Volanthen και Rick Stanton με καταγωγή από το Μπρίστολ και το Κόβεντρι της Μεγάλης Βρετανίας αντίστοιχα. 

Οι δύο άνδρες συναπαρτίζουν την περιβόητη ομάδα A team, η οποία  κατάφερε να εντοπίσει, την προηγούμενη Δευτέρα, το ακριβές σημείο στο οποίο και είχαν συγκεντρωθεί παιδιά και προπονητής, μέσα στο περίπλοκο σύμπλεγμα του σπηλαίου στην επαρχία Chiang Rai.

Με πλήθος συμμετοχών σε εξίσου απαιτητικές επιχειρήσεις διάσωσης, ο John και ο Rick έχουν σταθεί «φύλακες- άγγελοι» για πολλούς ανθρώπους ανά τον κόσμο έχοντας παρασημοφορηθεί μάλιστα για τις πράξεις ανδρείας τους από την Βασίλισσα Ελισάβετ.

Αν και εύλογα θα συμπέραινε κανείς πως οι δύο διασώστες είναι  ιδιαιτέρως εξειδικευμένοι επαγγελματίες στο είδος τους, το εντυπωσιακότερο όλων είναι ότι στην πραγματικότητα η A  team είναι ομάδα ερασιτεχνών με… χόμπι της να σώζει ζωές!

Τόσο ο John όσο και ο Rick επαγγέλλονται, στην "κανονική τους ζωή", κάτι εντελώς διαφορετικό, αφού ο πρώτος δραστηριοποιείται στον τομέα της πληροφορικής ενώ ο δεύτερος είναι συνταξιούχος πυροσβέστης.

Η αγάπη τους για τις καταδύσεις αλλά και η ανάγκη τους για κοινωνική προσφορά ήταν οι λόγοι που τους οδήγησαν στην ίδρυση της A team.

Το μεράκι των δύο εθελοντών είναι τέτοιο που οι ίδιοι κατά αποκλειστικότητα έχουν επιμεληθεί και σχεδιάσει τον εξοπλισμό της ομάδας στο σύνολο του.

Μάλιστα, η A team ήταν η πρώτη ομάδα διάσωσης που κλήθηκε στο σημείο, ήδη από τα πρώτα 24ωρα της εξαφάνισης των παιδιών, καθώς οι αρχές έλαβαν υπ’ όψιν, τόσο την πολυπλοκότητα του εγχειρήματος, όσο και την εμπειρία της ομάδας σε ανάλογη επιχείρηση στο Μεξικό, κατά την οποία οι John και  Rick συνέβαλαν στον απεγκλωβισμό 6 ατόμων, διδάσκοντας τους κατάδυση.

Σύμφωνα με μαρτυρίες όσων βρέθηκαν στο σημείο, οι δύο Βρετανοί εργάζονται  με μεθοδικότητα δίνοντας μεγάλη έμφαση στην λεπτομέρεια, αλλά και προσπαθώντας να διατηρούν σε κάθε περίπτωση την ψυχραιμία τους στις τρομερά απαιτητικές συνθήκες.





 

 Με πληροφορίες : CBS, EXPRESS

Πηγή: SKAI.GR