Κλείσιμο

Παράνομη στην Γερμανία ομάδα μηχανόβιων που απειλούσε εχθρούς του Ερντογάν

Παράνομη κηρύχθηκε στην Γερμανία η τουρκική εθνικιστική ομάδα μηχανόβιων Osmanen Germania BC (Οθωμανική Γερμανία), καθώς χαρακτηρίστηκε απειλή για την δημόσια τάξη.

Υπάρχουν καταγγελίες πως η ομάδα είναι αναμεμειγμένη με οργανωμένο έγκλημα, όμως πέραν αυτού οι γερμανικές Αρχές εκτιμούν πως η οργάνωση έχει δεσμούς με το κυβερνών κόμμα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Τουρκία και έχει εκφοβίσει επικριτές του σε γερμανικό έδαφος.

Η Osmanen Germania BC, που ιδρύθηκε το 2015, έχει 16 τοπικά παραρτήματα ανά την Γερμανία, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών. Σύμφωνα με γερμανικά μέσα ενημέρωσης υπολογίζεται πως η οργάνωση αριθμεί περίπου 300 μέλη.

Έως τώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες για συλλήψεις.

Παρά ταύτα, ο υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ ανακοίνωσε πως έφοδοι-έρευνες που συνδέονται με την απόφαση απαγόρευσης έγιναν σε τέσσερα ομόσπονδα κρατίδια, την Ρηνανία-Παλατινάτο, την Βάδη-Βυρτεμβέργη, την Βαυαρία και την Έσση.

Η Γερμανία διαθέτει την μεγαλύτερη παροικία Τούρκων στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Σύμφωνα με δημοσιεύματα έχει δώσει άσυλο σε δεκάδες Τούρκους μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016 στην Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη.
Πηγή: skai.gr