Πλησιάζουν τους 160 οι νεκροί από τις βροχοπτώσεις στην Ιαπωνία

Στους 156 νεκρούς ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από τις καταστροφικές βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών στην Ιαπωνία, ενώ οι πλημμυροπαθείς επιζώντες αντιμετωπίζουν νέες προκλήσεις.

Πρόκειται για μακράν τις πλέον πολύνεκρες βροχοπτώσεις των τελευταίων δεκαετιών, προκαλώντας σειρά κατολισθήσεων και πλημμυρών. Ιδιαίτερα ευάλωτες ήταν συνοικίες παλιών κτηρίων που κατασκευάστηκαν πριν από αρκετές δεκαετίες κοντά σε πλαγιές.

Τα σωστικά συνεργεία, σε συνεργασία με τις ένοπλες δυνάμεις, δίνουν αγώνα με τον χρόνο για τον εντοπισμό των περισσότερων από 60 αγνοούμενων, πηγαίνοντας από πόρτα σε πόρτα.

Η ηλεκτροδότηση έχει αποκατασταθεί σε σχεδόν όλα τα πληγέντα νοικοκυριά, με εξαίρεση 3.500, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, όμως στον αντίποδα 200.000 άνθρωποι παραμένουν χωρίς παροχή νερού τη στιγμή που οι θερμοκρασίες έχουν αυξηθεί απότομα σε περισσότερους από 30 βαθμούς Κελσίου σε κάποιες από τις πληγείσες περιοχές.

Ειδικά οι ηλικιωμένοι είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι και υπάρχουν φόβοι για κρούσματα θερμοπληξίας ή αφυδάτωσης

Ο πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε ακύρωσε ταξίδι του στο εξωτερικό ώστε να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της κρίσης, που σε πρώτη φάση ανάγκασε περισσότερους από 1,6 εκατομμύρια ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.
Πηγή: skai.gr