Σαουδική Αραβία: Επίθεση σε σημείο ελέγχου της αστυνομίας με 4 νεκρούς

Ένα στέλεχος των υπηρεσιών επιβολής της τάξης της Σαουδικής Αραβίας, ένας υπήκοος του Μπανγκλαντές και δύο ένοπλοι σκοτώθηκαν χθες στο κεντρικό τμήμα της χώρας κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυρών σε σημείο ελέγχου, γνωστοποίησε το υπουργείο Εσωτερικών.

Τρεις ένοπλοι, που περιγράφτηκαν ως «τρομοκράτες», άνοιξαν πυρ μέσα από αυτοκίνητο εναντίον του σημείου ελέγχου και άνδρες των δυνάμεων επιβολής της τάξης ανταπέδωσαν τα πυρά, σύμφωνα με το υπουργείο, το οποίο διευκρίνισε ότι η επίθεση διαπράχθηκε σε δρόμο που συνδέει την Μπουράιντα με την Ταρφίγια, στην επαρχία Αλ Κάσιμ.

Η επίθεση σημειώθηκε περί τις 15:45 τοπική ώρα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εσωτερικών, τον Μανσούρ αλ Τούρκι.

Οι δύο από τους τρεις δράστες της επίθεσης σκοτώθηκαν, ενώ ο τίτλος τραυματίστηκε και διακομίστηκε σε νοσοκομείο. Ανάμεσα στα θύματα ήταν ένας μετανάστης εργάτης από το Μπανγκλαντές, ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών.

Οι αρχές διενεργούν έρευνα για την επίθεση, σύμφωνα με το υπουργείο.
Η επαρχία Κάσιμ, περιοχή όπου τηρείται σχεδόν απαρέγκλιτα η υπερσυντηρητική, ουαχαμπιτική εκδοχή του σουνιτικού ισλάμ που εφαρμόζεται στο βασίλειο, είναι από τις πιο συντηρητικές της χώρας.
Πηγή: skai.gr