Πάνω από 80 οι νεκροί από την δριμύτατη κακοκαιρία στην Ιαπωνία (upd)

Σε τουλάχιστον 81 έχει ανέλθει ο αριθμός των νεκρών από τις καταστροφικές βροχοπτώσεις που πλήττουν την Ιαπωνία, ενώ ο απολογισμός δεν αποκλείεται να γίνει ακόμα πιο βαρύς καθώς 57 άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι, όπως μεταδίδει η κρατική τηλεόραση NHK.

Περισσότεροι από 1,6 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν υποχρεωθεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους λόγων της δριμύτατης κακοκαιρίας.

Οκτώ πολίτες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση αφότου τραυματίστηκαν από κατολισθήσεις που προκάλεσαν οι βροχές και οι επακόλουθες πλημμύρες.

Σε ορισμένα τμήματα της δυτικής Ιαπωνίας έπεσε τρεις φορές περισσότερο νερό από ό,τι θεωρείται φυσιολογικό για τον Ιούλιο.

«Δεν είχαμε δει ποτέ τέτοια βροχή», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου εκπρόσωπος της Ιαπωνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. «Η κατάσταση είναι εξαιρετικά επικίνδυνη». Το μέγεθος της καταστροφής δεν είναι ακόμα σαφές, καθώς δεν υπάρχει πλήρης εικόνα.

Η Υπηρεσία έχει εκδώσει προειδοποιήσεις για δυσμενή καιρικά φαινόμενα σε μεγάλο τμήμα της νότιας και κεντρικής Ιαπωνίας, ειδικά στο Χονσού, το μεγαλύτερο νησί του συμπλέγματος που αποτελεί την χώρα.


Πηγή: Ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία

Η κακοκαιρία έχει επηρεάσει και την βιομηχανική δραστηριότητα με μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες να αναστέλλουν την παραγωγή σε ορισμένες μονάδες.
Πηγή: skai.gr