Δεκάδες νεκροί λόγω των σφοδρών βροχοπτώσεων στην Ιαπωνία

Τουλάχιστον 38 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους και 50 αγνοούνται λόγω των δριμύτατων βροχοπτώσεων που πλήττουν την Ιαπωνία, όπως μεταδίδει η κρατική τηλεόραση NHK.

Οι περισσότεροι θάνατοι έχουν καταγραφεί στην περιοχή της Χιροσίμα, ενώ τέσσερα άτομα νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση καθότι τραυματίστηκαν από κατολισθήσεις.

Η κακοκαιρία έχει προκαλέσει την απομάκρυνση τουλάχιστον 1,6 εκατομμυρίων ανθρώπων από τις εστίες τους, λόγω ανησυχιών για πλημμύρες και κατολισθήσεις. Οι Αρχές έχουν συστήσει σε 3,1 εκατομμύρια κατοίκους να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους, όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών.

Ο πλήρης απολογισμός
από τις καταρρακτώδεις βροχές δεν είναι γνωστός, καθώς σε αρκετές περιοχές οι Αρχές δεν έχουν ακόμα πλήρη εικόνα.

Περίπου 48.000 αστυνομικοί, πυροσβέστες και στρατιώτες έχουν κινητοποιηθεί ώστε να προσφέρουν βοήθεια στους πληγέντες, όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας ης κυβέρνησης, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Η κακοκαιρία έχει προκαλέσει προβλήματα και στην βιομηχανική παραγωγή. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν αναστείλει την παραγωγή σε ορισμένες μονάδες τους λόγω φόβων για την ασφάλεια των εργαζόμενων.
Πηγή: skai.gr