Ο Έλον Μασκ θα συνδράμει στον απεγκλωβισμό των 12 παιδιών στην Ταϊλάνδη

Ειδική ομάδα μηχανικών της SpaceX/Boring Company στέλνει ο δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ στην Ταϊλάνδη προκειμένου να συνδράμει στην επιχείρηση διάσωσης των 12 παιδιών και του προπονητή τους που είναι παγιδευμένα στο σπήλαιο Ταμ Λουάνγκ εδώ και 13 ημέρες.

Ο Μασκ σχεδιάζει να συνδράμει στην επιχείρηση με διάφορους εξειδικευμένους τρόπους, να παρέχει δηλαδή την τεχνογνωσία για τη γιγαντιαία επιχείρηση που είναι σε εξέλιξη εδώ και 4 ημέρες.

Μέσω αναρτήσεών του στο Twitter ανέφερε ότι θα εξεταστεί το ενδεχόμενο να τοποθετηθεί ένας φουσκωτός σωλήνας από νάιλον στο σπήλαιο ο οποίος θα δημιουργήσει μια ασφαλή υποθαλάσσια σήραγγα. Ανέφερε επίσης ότι η εταιρεία Boring είναι πολύ καλή στις υπόγειες εκσκαφές.

«Μιλάμε με την κυβέρνηση της Ταϊλάνδης για να δούμε πώς μπορούμε να βοηθήσουμε και στέλνουμε ανθρώπους της SpaceX / Boring Company από τις Η.Π.Α. στην Ταϊλάνδη για να προσφέρουμε υποστήριξη από το έδαφος. Μόλις το κλιμάκιο φτάσει στο σημείο και επιβεβαιώσουμε τι ακριβώς θα είναι χρήσιμο να στείλουμε ή να κάνουμε, θα το κάνουμε άμεσα», ανέφερε εκπρόσωπος της The Boring Company.

Πηγή: skai.gr