Κλείσιμο

Σύρια: Νέοι Βομβαρδισμοί στην περιοχή Ντεράα

Σε επίθεση με εκατοντάδες πυραύλους και βαρέλια γεμάτα εκρηκτικά προχώρησε σήμερα τα ξημερώματα, 5/7, ο συριακός στρατός υπό την υποστήριξη Ρωσικών δυνάμεων ενάντια σε ανταρτοκρατούμενες περιοχές της επαρχίας Ντεράα, όπως ανακοίνωσε το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η σύρραξη ήρθε ως αποτέλεσμα της αποτυχίας των διαπραγματεύσεων μεταξύ Σύρων ανταρτών και Ρωσίας η οποία και προσπαθεί να πείσει τους πρώτους να προχωρήσουν σε παράδοση των όπλων.


Συριακά και ρωσικά αεροσκάφη προσπαθούν να μετατρέψουν τις περιοχές αυτές σε κόλαση, δήλωσε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντελραχμάν.

Σύμφωνα με ανταποκριτή του AFP που βρίσκεται στην είσοδο της πόλης Ντεράα, ο βομβαρδισμός δεν σταμάτησε τη νύκτα και είναι ο πιο σφοδρός που έχει σημειωθεί από την έναρξη της επιχείρησης του συριακού στρατού στην περιοχή στις 19 Ιουνίου.

Με τους εν λόγω βομβαρδισμούς ο συριακός στρατός, μάλιστα,  κατάφερε για πρώτη φορά εδώ και τρία χρόνια να θέσει υπό τον έλεγχό του , σημείο στα σύνορα με την Ιορδανία.


«Πρόκειται για την πιο σκληρή και βίαιη νύκτα από την έναρξη της βάρβαρης επιχείρησης του συριακού καθεστώτος και των ρωσικών δυνάμεων κατοχής», έγραψε στο Twitter ο Σύρος αντάρτης Ομάρ αλ Χαρίρι.
Πηγή: ΑΜΠΕ
TAGS: Συρία