Βρετανία: Σε κρίσιμη κατάσταση δύο άτομα που εκτέθηκαν σε άγνωστη ουσία

Σε συναγερμό βρίσκονται οι αρχές στο Έιμσμπερι της κομητείας Γουίλτσιρ στη νότια Αγγλία μετά από το χθεσινό εντοπισμό ενός άνδρα και μίας γυναίκας που είχαν χάσει τις αισθήσεις τους σε σπίτι της περιοχής.

Αρχικά θεωρήθηκε ότι είχαν κάνει χρήση νοθευμένων ναρκωτικών ουσιών, ωστόσο πλέον το περιστατικό αντιμετωπίζεται ως «μείζον», καθώς οι γιατροί μιλούν για έκθεση του ζευγαριού σε άγνωστη ουσία.

Ο άνδρας και η γυναίκα, αμφότεροι ηλικίας περίπου 40 ετών, νοσηλεύονται στο Περιφερειακό Νοσοκομείο του Σόλσμπερι, που βρίσκεται μόλις λίγα χιλιόμετρα μακριά.

Πρόκειται για το νοσοκομείο όπου είχαν μεταφερθεί ο Σεργκέι και η Γιούλια Σκριπάλ, οι οποίοι είχαν πέσει το Μάρτιο θύματα δηλητηρίασης με το νευροτοξικό παράγοντα της οικογένειας νόβιτσοκ, επίθεση για την οποία οι Βρετανοί έχουν κατηγορήσει τη Ρωσία.

Η αστυνομία έχει αποκλείσει για προληπτικούς λόγους κάποια σημεία τόσο στο Έιμσμπερι όσο και στο Σόλσμπερι, εκεί όπου πιστεύεται ότι σύχναζε το ζευγάρι.

Όπως σημείωσε τοπικός αστυνομικός εκπρόσωπος, οι αρχές κρατούν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για το τι έχει συμβεί.

Η υπηρεσία Δημόσιας Υγείας Αγγλίας δήλωσε ότι για την ώρα δεν προκύπτουν στοιχεία με βάση τα οποία να συντρέχει λόγος ανησυχίας για το ευρύ κοινό.

Πηγή: skai.gr - Θανάσης Γκαβός, Λονδίνο