Ζάεφ: Περιμέναμε κάτι περισσότερο από την ΕΕ μετά τη συμφωνία των Πρεσπών

Την ενόχλησή του για το γεγονός ότι οι Ευρωπαίοι περιορίστηκαν απλά στο να δώσουν στα Σκόπια μία υπό όρους μελλοντική ημερομηνία εκκίνησης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων στην ΕΕ, παρά την επίτευξη της συμφωνίας των Πρεσπών, εξέφρασε ο Ζόραν Ζάεφ.

Μιλώντας στην Wall Street Journal o πρωθυπουργός των Σκοπίων τόνισε «για να είμαι ειλικρινής αναμέναμε κάτι περισσότερο» ενώ αναφερόμενος στο επερχόμενο δημοψήφισμα, το οποίο χαρακτήρισε «σπαρακτική διαδικασία», είπε πως θα ήταν καλό να υπάρχουν περισσότερα κίνητρα για τους πολίτες των Σκοπίων.

Επεσήμανε πως η εξεύρεση λύσεων σε διμερείς διαφωνίες είναι κάτι που η Ευρώπη επιθυμεί αλλά και ότι μερικές φορές, χώρες που δεν είναι μέλη της Ε.Ε., πιστεύουν περισσότερο στις ευρωπαϊκές αξίες, από ό,τι κάποια μέλη της Ε.Ε..

«Αυτό που θέλει η Ευρώπη, είναι η αναζήτηση λύσεων στις διμερείς διαφωνίες...Είμαστε μέλη της ευρωπαϊκής ηπείρου, θέλουμε να είμαστε μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης», υπογράμμισε.

Εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι η αντιπολίτευση της χώρας του, αλλά και πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβανόφ, θα ευθυγραμμιστούν με τη λαϊκή βούληση, αν τελικά οι Σκοπιανοί πουν ναι στο δημοψήφισμα. 
  
«Αν ο κ. Ιβανόφ δεν υπακούσει, υπάρχει πάντα η δυνατότητα αποπομπής, αλλά δεν θέλω καν να σκεφτώ προς αυτή την κατεύθυνση», πρόσθεσε.
Πηγή: skai.gr