Κλείσιμο

Ιταλία: Η Αυστρία την ευθύνη αν κλείσει το πέρασμα του Μπρένερ

Στις προθέσεις που ανακοίνωσε η αυστριακή κυβέρνηση να προχωρήσει σε «προστασία των νοτίων συνόρων της», απάντησε ο ιταλός υπουργός Εξωτερικών Έντσο Μοάβερο Μιλανέζι. Πιο αναλυτικά, ο επικεφαλής της ιταλικής διπλωματίας τόνισε:

«Η τελευταία Ευρωπαϊκή Σύνοδος υπογράμμισε ότι το μεταναστευτικό είναι ευρωπαϊκή υπόθεση και χρειάζεται μια κοινή προσπάθεια. Αν το πνεύμα είναι αυτό, θα πρέπει να μπούμε σε μια φάση συνεργασίας. Αλλά η αυστριακή απόφαση για κλείσιμο του Μπρένερ θα έβαινε κατά του πνεύματος αυτού, και κατά συνέπεια, όποιος της εφαρμόσει, θα πρέπει να αναλάβει και την ευθύνη».

Στο όλο θέμα αναφέρθηκε και ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης και αρχηγός της Λέγκα, Ματτέο Σαλβίνι, ο οποίος υπογράμμισε:

«Η Αυστρία είναι έτοιμη να κλείσει τα σύνορα; Για εμάς θα ήταν επωφελές. Είναι περισσότεροι εκείνοι που επιστρέφουν στην Ιταλία από εκείνους που πάνε στην Αυστρία. Είμαι έτοιμος από αύριο να συναινέσω στους ελέγχους στο Μπρένερ, διότι η Ιταλία μπορεί μόνον να κερδίσει από κάτι τέτοιο».

Πηγή: skai.gr
TAGS: Ιταλία