Για καλή έκβαση των συνομιλιών με τη Βόρεια Κορέα κάνει λόγο ο Τραμπ

Για καλή έκβαση των συνομιλιών με τη Βόρεια Κορέα για την αποπυρηνικοποίηση της Κορεατικής Χερσονήσου έκανε σήμερα λόγο ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος καταφέρθηκε εναντίον αυτών που εκφράζουν αμφιβολίες για την πρόοδο αυτών των διαβουλεύσεων.

«Πολλές καλές συνομιλίες με τη Βόρεια Κορέα, πηγαίνουν καλά! Στο διάστημα αυτό, δεν έχουν γίνει εκτοξεύεις πυραύλων ούτε πυρηνικές δοκιμές εδώ και 8 μήνες. Όλη η Ασία είναι ενθουσιασμένη. Μόνο το Κόμμα της Αντιπολίτευσης, που περιλαμβάνει τα Fake News, παραπονιέται. Αν δεν ήμουν εδώ, θα ήμασταν τώρα σε Πόλεμο με τη Βόρεια Κορέα!», έγραψε ο Τραμπ στο Twitter.

Προς το παρόν δεν έχει υπάρξει κάποιο χρονοδιάγραμμα για τη διάλυση του βορειοκορεατικού πυρηνικού οπλοστασίου, μετά τη συνάντηση των δύο ηγετών στις 12 Ιουνίου στη Σιγκαπούρη, όμως αυτήν την εβδομάδα ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο θα μεταβεί από τις 5 ως τις 7 Ιουλίου στη Βόρεια Κορέα για να συνεχίσει τις διαβουλεύσεις για την αποπυρηνικοποίηση.

Εν τω μεταξύ, τις τελευταίες ημέρες, αμερικανικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα ανώνυμες πηγές ανέφεραν πως οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών διαθέτουν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η Βόρεια Κορέα θα επιχειρήσει να κρύψει ένα μέρος του πυρηνικού οπλοστασίου της. O Λευκός Οίκος δεν έχει σχολιάσει τα δημοσιεύματα. 
Πηγή: skai.gr