Βρετανία: Συνελήφθη νοσηλεύτρια ύποπτη για το θάνατο οκτώ βρεφών

Μία γυναίκα που εργαζόταν ως επαγγελματίας υγειονομικής περίθαλψης συνελήφθη στη Βρετανία ως ύποπτη για τη δολοφονία οκτώ βρεφών και για την απόπειρα δολοφονίας άλλων έξι.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι η σύλληψη έγινε στο πλαίσιο εν εξελίξει έρευνας για τους θανάτους βρεφών στη μονάδα νεογνών του νοσοκομείου Countess of Chester στη βορειοδυτική Αγγλία.

Αρχικά η αστυνομία ασχολούταν με τους θανάτους 15 βρεφών στο διάστημα Ιουνίου 2015 με Ιούνιο 2016. Η έρευνα ξεκίνησε το Μάιο 2017.

Αξιωματικός της τοπικής αστυνομικής διεύθυνσης δήλωσε ότι η έρευνα διευρύνθηκε στην πορεία, εξετάζοντας τους θανάτους συνολικά 17 βρεφών και τις μη θανατηφόρες περιπτώσεις απώλειας αισθήσεων άλλων 15, στο διάστημα Μαΐου 2015-Ιουλίου 2016.

Η σύλληψη της ύποπτης έγινε το πρωί της Τρίτης, με την επισήμανση ότι η έρευνα συνεχίζεται.

Η διοίκηση του νοσοκομείου είχε πραγματοποιήσει πολλές ανεξάρτητες έρευνες από ειδικούς για τα αιτία των συχνών θανάτων πριν τελικά απευθυνθεί στην αστυνομία.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι οι γονείς των βρεφών που έχασαν τη ζωή τους κρατούνται διαρκώς ενήμεροι για την πορεία των ερευνών.
Πηγή: Θανάσης Γκαβός - Λονδίνο