Μεξικό-εκλογές: Προς συντριπτική νίκη οδεύει ο Άντρες Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ

Ο Άντρες Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ θα είναι ο επόμενος πρόεδρος του Μεξικού. Δημοσκοπήσεις εξόδου της εταιρείας Parametria, της εφημερίδας «El Financiero», αλλά και της εταιρείας Mitofsky υποδεικνύουν πως οδεύει σε νίκη με τεράστια διαφορά στις εκλογές που διεξήχθησαν την Κυριακή.

Η πρώτη δημοσκόπηση εξόδου, της εταιρείας Παραμετρία, προβλέπει νίκη του πρώην δημάρχου της πρωτεύουσας Μεξικού με ποσοστό μεταξύ 53%-59%. Ο Ρικάρδο Ανάγια, επικεφαλής μιας συμμαχίας κεντροδεξιάς-κεντροαριστεράς, ακολουθεί σε απόσταση στη δεύτερη θέση, με 19-25%. Ο Χοσέ Αντόνιο Μιντ, ο υποψήφιος του κυβερνώντος Θεσμικού Επαναστατικού Κόμματος, συγκεντρώνει μόλις 14-20%.

Ο Λόπες Ομπραδόρ φέρεται να εξασφαλίζει το 49% των ψήφων έναντι 27% του Ανάγια, κατά τη δεύτερη δημοσκόπηση εξόδου, της εφημερίδας Ελ Φινανσιέρο.

Ενώ το έξιτ πολ της Consulta Mitofsky για λογαριασμό του τηλεοπτικού δικτύου Televisa δείχνει επίσης νίκη του ΑΜΛΟ με ποσοστό μεταξύ 43% και 49% των ψήφων με τον Ανάγια στη δεύτερη θέση με ποσοστό 23% ως 27%.

Τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα των εκλογών αναμένεται ότι θα δημοσιοποιηθούν από την εθνική εκλογική επιτροπή του Μεξικού περί τις 23:00 τοπική ώρα (07:00 ώρα Ελλάδας).

Οι αντίπαλοι παραδέχτηκαν την ήττα τους

Ο συντηρητικός υποψήφιος για την προεδρία του Μεξικού Ρικάρδο Ανάγια αναγνώρισε προ ολίγου «τη νίκη» του κεντροαριστερού αντιπάλου του Άντρες Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ στις προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν την Κυριακή.

Ο Ανάγια, επικεφαλής μιας συμμαχίας κεντροδεξιάς-κεντροαριστεράς, πρόσθεσε ότι τηλεφώνησε στον Λόπες Ομπραδόρ και τον συνεχάρη για τη νίκη του.

Ο υποψήφιος του κυβερνώντος κόμματος του Μεξικού αναγνώρισε πριν από λίγο την ήττα του στις προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν την Κυριακή στη χώρα. Ο Χοσέ Αντόνιο Μιντ, ο υποψήφιος του Θεσμικού Επαναστατικού Κόμματος (PRI), τόνισε ότι ο κεντροαριστερός αντίπαλός του Άντρες Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ είναι πλέον αυτός που θα αναλάβει την ευθύνη να κυβερνήσει τη χώρα και του ευχήθηκε επιτυχία.

Πηγή: skai.gr